Feiten en misinformatie onthuld door wetenschapper Ferdinand Meels.

5 months ago
341

Van alle negatieve gevolgen die klimaatverandering zou hebben, is de uitstervende ijsbeer ongetwijfeld de meest iconische.
Al jarenlang waarschuwen experts en de media dat de diersoort in zijn voortbestaan wordt bedreigd door smeltende ijskappen.

Voor de dieren die ook op het ijs leven, zoals ijsberen en zeehonden, is dit slecht nieuws.
Hun leefgebied wordt kleiner, kwetsbaarder ondanks krachtige eigenschappen.
Experts hebben decennialang gewaarschuwd voor het uitsterven van ijsberen als gevolg van smeltende ijskappen.

In een blckbox.tv uitzending van 8 december '23, was Dr. Ferdinand Meels te gast om zijn wetenschappelijke perspectief op het klimaat te delen.
Dr. Meels is een doctor in de wetenschappen met een specialisatie in fotochemie en fotofy, de basiswetenschappen van het broeikaseffect.

In het interview op blackbox.tv benadrukt Dr. Meels zijn achtergrond en merkt op dat in zijn tijd, toen hij studeerde, er geen sprake was van klimaat alarmisme.
Hij pleit voor het gebruik van metingen en gezond verstand in plaats van het verspreiden van klimaathysterie.

Het gesprek gaat verder met het weerleggen van voorspellingen over het uitsterven van ijsberen.
Dr. Meels prijst wetenschappers die de moed hebben om deze dieren te tellen, en hij wijst op recente metingen die aangeven dat de ijsbeer populatie aanzienlijk is toegenomen.

Het interview verschuift naar de Noordpool, waar Dr. Meels uitleg geeft over satellietmetingen die aantonen dat er momenteel meer ijs is dan tien jaar geleden.
Hij weerlegt kritiek op deze metingen en benadrukt dat de metingen betrouwbaar zijn.

De focus verplaatst zich naar Australië, waar het Great Barrier Reef wordt besproken.
Dr. Meels wijst op de natuurlijke cyclus van koraal verbleking en benadrukt dat het rif momenteel beter presteert dan in de afgelopen 36 jaar.

Het interview sluit af met kritiek op klimaatmodellen en de zogenaamde 'kantelpunten'.
Dr. Meels betoogt dat het klimaat zo complex is dat de fysische wetten zelfs niet kunnen worden opgelost door de huidige klimaatmodellen.

Hij concludeert dat mensen zich bewust moeten zijn van misinformatie en pseudowetenschap, en pleit voor een meer realistische benadering van klimaatdebatten.
Hij benadrukt dat het meten van feiten essentieel is in plaats van te vertrouwen op doemscenario's en modellen.

In de nasleep van recente verkiezingen en toenemend bewustzijn onder burgers, lijkt het klimaatdebat te verschuiven naar meer gebalanceerde en wetenschappelijk gefundeerde discussies. bron: blckbx .tv

Loading comments...