Tehnologii De Construcție Revoluționare.

2 years ago
155

CASE DIN PĂMÂNT ”TURNATE” CU MACARALE 3D

Materialul de construcție este un amestec de pământ (lut) cu paie și coji de cereale, similar chirpicilor de odinioară sau materialului cu care erau bulgărite înainte casele din lemn.

GAIA (ptototip)
Casă de pământ imprimată 3D cu macara WASP.
Gaia, prima casă de pământ imprimată 3D, a fost prezentată la „Viaggio a Shamballa” din Italia. Acesta este primul modul arhitectural realizat vreodată cu tehnologia de imprimare 3D Crane WASP folosind pământ de argilă de 0 km și deșeuri de orez, cum ar fi paiele și coaja.

TECLA (proiect)
Prima și unică construcție imprimată complet 3D, bazată pe materiale naturale și realizată cu mai multe imprimante 3D care funcționează în același timp.

Aceasta este prima casă imprimată 3D din pământ brut
Mai multe imprimante 3D au construit clădirea în 200 de ore folosind pământ local, ceea ce înseamnă că nu are deșeuri și nu a avut nevoie de materiale pentru a fi transportată la șantier.

Arhitectul Mario Cucinella și Wasp, principala companie de imprimare 3D din Italia, au finalizat prima casă imprimată 3D din pământ brut. Procesul inventat Tecla (însemnând tehnologie și argilă) este eco-sustenabil și prietenos cu mediul, deoarece producția este zero deșeuri și nu necesită materiale pentru a fi transportate la șantier, deoarece folosește solul local. A fost nevoie de doar 200 de ore pentru ca mai multe imprimante să construiască prototipul de 60 de metri pătrați în Ravenna, Italia.

Proiectul a început din cercetările lui Cucinella și fondatorul Wasp, Massimo Moretti, cu Școala de Sustenabilitate, care cercetau nevoia de case durabile la Km 0 – adică. utilizarea materialelor găsite pe șantier, anulând impactul asupra mediului al transportului materialelor la șantier. Rezultatul este Tecla, care este un proces cu emisii aproape zero și cu emisii reduse de carbon. „Tecla arată că o casă frumoasă, sănătoasă și durabilă poate fi construită de o mașină”, adaugă Moretti.

Designul casei este o formă organică, asemănătoare unei peșteri, care pare străveche și sculptată din natură, contrazicând vizual tehnologia inovatoare din spatele ei. Este tipic pentru practica lui Cucinella, care se concentrează pe arhitectura „umană”, un crossover între lumi low și high tech. „Estetica acestei case este rezultatul unui efort tehnic și material”, spune Cucinella într-un comunicat, „nu a fost doar o abordare estetică. Este o formă sinceră, o formă sinceră.”

Arhitectul a studiat modul în care forma unei clădiri ar putea afecta eficiența acesteia, în raport cu clima și latitudinea acesteia; și modul în care compoziția materială a clădirii ar putea ajuta la izolație și ventilație. Forma și crestele exterioare permit, de asemenea, echilibrul structural al casei.

În interior se află o zonă de living, bucătărie și dormitor, cu unele mobilier integrat în structură, și alte obiecte de sine stătătoare concepute pentru a fi reciclate sau refolosite. Clădirea este realizată din 350 de straturi de 12 mm, și 60 de metri cubi de materiale naturale pentru un consum mediu mai mic de 6kW.

Case Tecla (Copyright © Arhitect Mario Cucinella și WASP, 2021).
Fotografii de Iago Corazza.

Sursă descriere și foto Tecla :
https://www.itsnicethat.com/news/tecla-house-mario-cucinella-wasp-architecture-270421
Surse video :
GAIA :
https://youtu.be/KPaOCWrZJ94
TECLA :
https://youtu.be/w9sXqxccRPM

Traducere și subtitrare automată

Montaj și editare video :
Leonard Chesca
17 decembrie 2021

Link Facebook Noul Pământ :
https://www.facebook.com/leonard.chesca/videos/374303854466438/
Link Rumble :
https://rumble.com/vqyrku-tehnologii-de-construcie-revoluionare..html

Vedeți mai multe detali aici :
https://www.facebook.com/leonard.chesca/posts/10226993224725026

Loading 1 comment...