Huisarts Els van Veen: van geloof in de overheid tot politiek ontwaken in tijden van corona.

5 months ago
1.67K

https://vrijheidsberoving.nl/huisarts-els-van-veen-van-geloof-in-de-overheid-tot-politiek-ontwaken-in-tijden-van-corona/

Op Twitter verscheen dit bericht, leuk om vast te leggen.
Waarom ik voor Corona
@christenunie
stemde en waarom ik me bedrogen voel door CU, maar ook CDA en PKN.
@HenriBontenbal

@mirjambikker

@PKNnl

Voor Corona was ik naief, ik dacht dat we een regering hadden die het beste met de mensen voor had. We hadden een ministerie van Volksgezondheid, een RIVM, een Inspectie voor de Volksgezondheid. Daar werkten ambtenaren die het beste met de burgers van Nederland voor hadden. Voor Corona was ik jarenlang praktijkhoudend huisarts in Kampen, een van de 12.000 huisartsen die ons land telt. Er was saamhorigheid. Op zondag ging ik met mijn man naar de kerk, we zijn gelovig.

Toen kwam Corona en in dat eerste jaar zag ik met verbijstering hoe een OMT samen met de regering ons land ging leiden. Poliklinieken werden gesloten. Mensen werden maandenlang doodsbang gemaakt via media en persconferenties, alles was gelijkgeschakeld; Corona was een killervirus. Mensen moesten thuis blijven en mochten niet naar de huisarts als ze last hadden van hoesten of verhoging. Tenzij ze erg ziek waren, dan moesten ze naar het ziekenhuis. Huisarts Rob Elens werd aan de schandpaal genageld, hij had het gewaagd medicijnen te zoeken en met informed consent voor te schrijven. Dat zinde Hugo de Jonge niet, de Inspectie werd op hem afgestuurd.

In onze kerk in Dalfsen werden alle orders braaf opgevolgd. Er was geen kritiek, enkel angst. Op de scholen van onze kinderen hetzelfde verhaal. Ik en mijn man hebben contact gelegd met de school en werden door de directeur voor wappies uitgemaakt.
Het maakte machteloos en woedend dat zoveel scholen niet kozen voor het belang van leerlingen.

De CU en het CDA stemden met alle grondrechtberovende maatregelen mee. In 2021/2022 konden miljoenen Nederlanders maandenlang niet naar de sportschool, het restaurant of het theater als ze geen prik hadden gehaald. Ja, ze konden testen en bij een negatieve test een kopje koffie halen. Het was verbijsterend. Verbijsterend dat christelijke politici en de meeste kerken en kerkmensen hun mond hielden en dus meededen.

Wat mijzelf betreft. Het zinde Hugo de Jonge niet dat er huisartsen waren die hun mond niet hielden en hun patiënten wel informed consent vroegen voor de prikken. Het zinde hem niet dat (dat is mijn misdaad) ik mijn mond niet hield op twitter en later X. Tot op de dag van vandaag ben ik nog in onderzoek bij de Inspectie op basis van vage meldingen dat ik onzin/desinformatie zou verspreiden.

Ik heb geen enkel vertrouwen meer in politici. Ik ga straks wel stemmen, maar het zal niemand verbazen dat dat nooit meer op CU, of CDA, VVD, D66, Groen Links en PvdA zal zijn. Ik eindig met de laatste zin uit de artseneed.

Zo waarlijk helpe mij God almachtig

Loading comments...