Premium Only Content

O Μυστικός Θησαυρός των NAZI SS H Τελευταία Γερμανική Απόκρυψη στην Ελλάδα
Μετά από πολύμηνες έρευνες και συγκέντρωση πληροφοριών από τη περίοδο της Γερμανικής κατοχής καταφέραμε να εντοπίσουμε συγγενικά πρόσωπα ενός ανώτατου αξιωματικού των Waffen SS με μια εκπληκτική αλλά και συγχρόνως τραγική ιστορία η οποία ξεκινάει με την εισβολή των Γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και ολοκληρώνεται στις 12 Οκτωβρίου 1944 με την αποχώρηση του Γερμανικού στρατού από την Αθήνα.
Η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση είχαν έλθει σε κατ' αρχή συνεννόηση για το χειρισμό της κατάστασης μετά την αποχώρηση των γερμανών. Για το σκοπό αυτό έφτασαν μυστικά στο αεροδρόμιο της Νεράιδας ο Θεμιστοκλής Τσάτσος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Ζέβγος, ο στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας και ο ταγματάρχης Οδυσσέας Παπαμαντέλος, προκειμένου να συντονίσουν τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή ανάληψη της εξουσίας.
Στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκαν δυο κύριες συναντήσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα στο Ψυχικό μεταξύ του επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων, στρατηγού της αεροπορίας, Χέλμουτ Φέλμι και του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Η γερμανική πλευρά υποσχέθηκε να απέχει από δολιοφθορές κατά των βασικών υποδομών της Αθήνας όπως το φράγμα της λίμνης του Μαραθώνα, με αντάλλαγμα την ανεμπόδιστη αποχώρηση των μονάδων τους.
Προς επικύρωση της συμφωνίας ο Φέλμι δημοσίευσε στον «Ημερήσιο Τύπο» (τη μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορούσε στην Αθήνα εκείνη την εποχή) της 20ης Σεπτεμβρίου 1944 μια ανακοίνωση όπου διαβεβαίωνε τους Αθηναίους πως καμία πράξη δολιοφθοράς δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ μέρους των γερμανικών στρατευμάτων, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση-ειδοποίηση να μην ενοχληθούν.
Ωστόσο, πριν λάβουν την εντολή εκκένωσης της πρωτεύουσας, οι SS προχώρησαν στην εκτέλεση 72 ελλήνων πατριωτών στο Δαφνί, ενώ εξόντωσαν και την ομάδα των συνεργατών τους διερμηνέων, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες των εγκληματικών τους πράξεων.
Στη συνέχεια μια μικρή ομάδα των SS έλαβε την εντολή να προχωρήσει μυστικά σε μια πρωτοφανή σε σχεδιασμό και πολυπλοκότητα απόκρυψη κάποιων πολύτιμων αντικειμένων σε μία αρκετά δύσβατη την εποχή εκείνη περιοχή. Ολοκληρώνοντας την απόκρυψη ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Κανείς δεν γύρισε πίσω ζωντανός....
-
49:27
The Connect: With Johnny Mitchell
1 day ago $15.41 earnedThe Truth About Mayo Zambada & The Fall Of The Sinaloa Drug Cartel- Mexico's Last Criminal EMPIRE
50.6K25 -
4:09:15
PeculiarPineTreePlays Minecraft Livestreams
12 hours ago $20.85 earnedTNT Blast Chamber Progress! - Shenanigang SMP Pancake Edition Ep46 - Minecraft Live Stream
95.5K4 -
3:02:56
Tundra Tactical
10 hours ago $8.62 earnedWhats The Deal With Suppressors?? Are They Protected By The Second Amendment?
43.9K7 -
4:03:38
Sgt Wilky Plays
11 hours agoHave some brewskis and playing some games
52.9K5 -
4:20:09
Fragniac
14 hours ago🔵 GOW RAGNAROK [VALHALLA DLC] *SPOILERS* 🏹⚔ 🛡 - RUMBLE PREMIUM EXCLUSIVE
67.5K1 -
15:09
Exploring With Nug
20 hours ago $16.11 earnedSad Discovery Found Floating In The Water While Searching the Lake!
91.8K25 -
4:26:00
DLDAfterDark
8 hours ago $7.59 earnedDLD Live! Welcome To The Armory! A Discussion of Guns Gear & Equip.
49.6K3 -
2:54:21
Barry Cunningham
14 hours agoBREAKING NEWS: THE ATTACK ON ELON MUSK AND TESLA DEFINES THE DEMOCRAT PARTY!
97.7K102 -
35:39
pewculture
1 day ago $6.98 earnedThe Pew Culture Podcast #15 - Rango
86.4K2 -
31:05
MYLUNCHBREAK CHANNEL PAGE
22 hours agoA.I. Chat GPT Destroys History
107K92