CDA'er Wilfried Groot Koerkamp stopt vanwege coronabeleid partij

Published September 28, 2021 26 Views

Rumble Omroep Flevoland
22,1K abonnees
De onrust in het CDA is nog niet voorbij na de slechte verkiezingsuitslag en het vertrek van Pieter Omtzigt. Ook lokaal is dat te merken. In Dronten heeft burgerraadslid Wilfried Groot Koerkamp aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden stopt. Dit besluit heeft vooral te maken met het landelijke coronabeleid van CDA-minister Hugo de Jonge.

"Ik ben geen virusontkenner of specialist", begint Groot Koerkamp. "Het beleid dat nu wordt gevoerd kan ik alleen niet meer uitleggen. We vaccineren massaal gezonde mensen waarbij het risico op corona minimaal is. De bijwerkingen worden gebagatelliseerd en ondertussen gaan we richting vaccinatiedwang, terwijl dit volgens Hugo de Jonge niet zou gebeuren. Dit gaat mij te ver."

Het oud-burgerraadslid had al langer moeite met het coronabeleid. "We hadden een beleid dat haperde op ic-capaciteit. We zijn ondertussen anderhalf jaar verder en er is geen geld voor de ic's en extra zorg. Als ik volgende week naar de kroeg ga, is er wel geld voor extra boa's. Dat kan ik niet rijmen."

Naast het coronabeleid noemt Groot Koerkamp de aanpak van het stikstofprobleem, het vertrek van Pieter Omtzigt en het wegwuiven van de toeslagenaffaire als andere redenen van zijn vertrek.

BREAKING: Rumble to Combine with NASDAQ listed CFVI