🕯🎬خداحافظ آقای تقوایی...

10 days ago
27

سینمای ایران امروز یکی از شریف‌ترین و مؤثرترین چهره هایش را از دست داد.
ناصر تقوایی، نویسنده، فیلمنامه‌نویس و کارگردان برجسته‌ای که با آثاری چون «دایی‌جان ناپلئون»، «ناخدا خورشید»، «آرامش در حضور دیگران» و بسیاری دیگر، بخشی از حافظه‌ی سینمای ایران را ساخت، او امروز چشم از جهان فروبست.
تقوایی از نسل فیلمسازانی بود که نگاهش به سینما، نگاهی ادبی، انسانی و ریشه‌دار در فرهنگ و تاریخ این سرزمین بود.
او سال ها دچار بی مهری مدیران فرهنگی قرار گرفت و پس از ۱۲ سال فیلم «کاغذ بی‌خط» را ساخت و در اختتامیه جشنواره فجر بیستم جایزه ویژه هیئت داوران را گرفت.
با این حال او نه تنها در سالن نبود که جایزه را بگیرد بلکه بعداً هم آن را نپذیرفت و در نامهٔ انصرافش نوشت:
«استدعا دارم از پذیرفتن تندیس بلورین سیمرغ اهدایی و همچنین حواله نوبت برای خرید پراید، بنده را معذور بدارید. با شرمندگی از یک به یک داوران عادلی که بهترین نیات خیرشان نصیب کار من شد، به اطلاع می‌رسانم که در جیب من نه برای خرید اتومبیل پول هست و نه در خانهٔ تنگ و کوچک من جای مناسبی برای نگهداری بهترین و بزرگ‌ترین جایزه‌ها، مخصوصاً اگر ویژه هم باشند.»
میراث هنری تقوایی نه‌تنها در قاب سینما، بلکه در ذهن و زبان نسل‌ها باقی خواهد ماند.
روحش شاد و یادش گرامی.
#ناصر_تقوایی

Loading comments...