Premium Only Content
DIS--- - 24 decembrie 2024 - Vizualizarea paginii
DIS--- - 24 decembrie 2024 - Vizualizarea paginii
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 00:27
INTREBARE:
"Bună seara Doamna mea scumpa. Aveți timp în doua cuvinte sa îmi explicați și mie :" dacă S.O.S. ar fi votat IMPOTRIVA, ar fi căzut guvernul? "
Ca ne luam aici de gat . Eu sunt singura impotriva a 12 persoane, care îmi spun ca din cauza SOS , guvernul asta infect, a rămas în picioare "
RĂSPUNS:
Nu. Aici nu e ca la votul normal la alegeri. Aici e un număr fix de parlamentari și au nevoie de cel puțin 233 de voturi "pentru". Indiferent câte voturi contra sunt, dacă se ating 233 de voturi pentru, atunci s-a votat guvernul. Noi, suveranistii nu avem majoritate. Si nu vom avea niciodata in acest mandat. Trebuie sa jucam la cvorum. Dar aur si usr nu au vrut. Fiecare cu calculele lui. Fara cvorum, votul nu exista și Guvernul nu exista. Mai mult, nu poti sa votezi un guvern autorizat de un presedinte care nu exista. Este propus de o persoana fizica acum. Daca votam eram complici la uzurpare de calitati oficiale si il recunosteam pe Johannis. Singurul lucru pe care o sa l putem face, va fi sa ne chinuim sa nu treaca legile organice. E complicat pt ca totul e juridic si calcul politic .
CITITI CONSTITUȚIA.
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/posts/pfbid02B3F7xcqqX3dx47TnniU31JJmkcC783bE2b81rrerekTmw6mbZBAGX98C5Qdf3BDXl
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 07:07
Se imprimă și pe partea cealaltă a foii!
Distribuiți masiv!
Haideți să îi anulăm noi acum!
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/videos/1255910758851393
https://fb.watch/wGYDekA6Cv/
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 09:35
K.O.
Aseară pe la patru trecute fix, Diana Șoșoacă împreună cu doi senatori SOS România și tânărul Makaveli – proaspăt angajat la Senat al partidului SOS România în calitate de ofițer de presă - au desantat inopinat la CCR (cîcîrî). O seară banală de luni în săptămâna Crăciunului al Anno Domini 2024... Holuri lungi și aproape pustii în clădirea Casei Poporului. Comando-ul SOS se îndreaptă cu pași egali spre ușa pe care scrie Registratură. Totul transmis live de Diana Șoșoacă și de Makaveli. O doamnă care pare a fi secretară este surprinsă neplăcut de persoanele care i-au inundat biroul. Diana Șoșoacă îi spune că delegația partidului SOS România a venit să depună și să înregistreze o cerere de constatare a incompatibilității în care se află președintele Johannis după data de 21 decembrie a.c. și calitatea de uzurpator pe care o are în prezent contra prevederilor constituționale. Madama parfe siderată și mută de uimire; îi trage din mână Dianei Șoșoacă țidula ce se cerea înregistrată și cu un scurt „merg să o înregistrez”! degajează interiorul spre o direcție necunoscută. Trec minutele ca secundele și demoazela secretoasă nu mai apare. Nervoasă Președinta SOS îi spune scurt colegei de partid senatoarea Cosmina Cerva: „Cosmina, mergi și vezi unde a dispărut doamna că mi-a smuls pur și simplu hârtia din mână. Cât Dumnezeu durează să scrii pe o hârtie un număr și să pui o dată și o ștampilă?” Cosmina Cerva pleacă tot în live însoțită de Makaveli și intră deschizând o ușă pe care scria Marian Enache Președinte CCR. Acolo o găsește pe silfida cu hârtia în mână care discuta în șoaptă cu un ins trecut de vârsta când bărbații - în cele mai multe cazuri - au prost tată. Un fătălău mai mașcat la vârstă, cu părul grizonat și tuns regulamentar la Frizeria parlamentului. Surprinși la taclale cei doi se pierd cu firea mai ales când în încăpere intră și doamna Șoșoacă ce pornise și ea în căutarea cererii neînregistrate. Ce a urmat, ce cuvinte esențiale și adevărate a transmis Diana Șoșoacă întregii națiuni, dar mai ales colecției de hiene ticăloase car au distrus România - de la Johannis în jos - numai un om ales al lui Dumnezeu ar fi avut curajul și mai ales capacitatea intelectuală să facă.
Tipul surprins cu secretara la taclale în antecamera Președintelui Marian Enache era livid la față și abia îngăima speriat câteva silabe nearticulate de parcă se afla urcat pe scaunul de pe eșafodaj înainte ca Mihai Gâdele de la LaTrina 3 să i-l tragă de sub picioare. Mama Națiunii vorbea pe un ton apăsat, nervos, indignat și le-a spus celor doi ceva ce ar fi spus cu mult patos întregului complet de judecată al celor 9 impostori îmbrăcați cu robă vișinie, putredă ca și conștiința ticăloșilor trădători de neam și țară.
Vizionați acest videoclip și veți asista la un moment istoric care poate fi un exemplu de cum poate un singur om – de fapt o femeie bravă și bărbată - să răpună prin cuvinte meșteșugite profesional o armată de elită a unor jigodii care încă mai formează o Cloacă Politică și un Sistem mafiot în România!
Un singur om curajos și cu determinare poate face să clacheze un motor cu zeci de angrenaje atent construite și montate ca ansamblul să funcționeze ca un ceas elvețian.
Este inimaginabil, iar acest videoclip cu siguranță că a fost deja tradus în multe limbi ale pământului și circulă prin toate cancelariile lumii, fie că sunt prieteni sau dușmani ai României. Cel puțin la noi, de la Cotroceni la palatul Victoria, la generalul Pahonțu de la SPP, la SRI, SIE, „doi și-un pic”, etc, generalii cu lampasuri roșii sau albastre încă sunt stupefiați de ce a îndrăznit reprezentanta majorității populației suveraniste a României care a fost furată de voturi, înșelată în așteptări și mințită pe față într-o parodie de alegeri „libere” să ajungă în inima Mafiei, acolo unde poate doar o rachetă OREȘCINIK ar fi putut demola inima Sistemului corupt.
Ce a putut produce un grup mic de oameni cu determinare și inteligență profesională nu ar fi putut face o mulțime de 2 milioane de oameni strânși în fața clădirii parlamentului dacă ar fi pătruns cu forța în clădire, pentru că acești criminali de frica mulțimii ar fi declanșat un carnagiu.
Salvați acest videoclip care va fi peste ani un document viu al revoluției de catifea care va conduce România și poporul român la a-și recupera Țara.
Jurnalist GABRIEL MIHAILA
https://www.facebook.com/share/v/PniiriqBBWZi6bki/
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/posts/pfbid02LJfejwtn2P3ePHa8rg7iErbw5KeRWvRJhawycqcd9Mtu7i2hco2NqvegqiU1NRGjl
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 16:26
Locul ce amintește de unul din cele mai cumplite masacre...
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/videos/538232319217135
https://fb.watch/wGZ7StRgFE/
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 17:46
Către Curtea Constituțională a României
Domnului Președinte Marian Enache
Subscrisul Partid S.O.S. România, cu sediul în București, str. Turda nr.119, bl. 6, sc. C, et. 1, ap. 52, Sectorul 1, reprezentată legal prin Av. Europarlamentar Diana Iovanovici Șoșoacă, în calitate de Președinte, partid europarlamentar și parlamentar în urma rezultatelor alegerilor parlamentare din data de 1 decembrie 2024,
În temeiul art. 146 litera lit. g) din Constituție, vă solicităm să constatați existența împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, să constatați vacantarea funcției, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi să comunicați cele constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
Ne întemeiem prezenta cerere pe următoarele
ARGUMENTE:
1.În conformitate cu articolul 83 din Constituție, (1)Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
2. Din interpretarea acestui text, rezultă, cum se exprimă doctrina cea mai avizată și unul din specialiștii cei mai recunoscuți din domeniul dreptului constituțional, că ”Mandatul începe la data depunerii jurământului de către persoana aleasă în această funcție, și nu de la momentul alegerii, și SE ÎNCHERE LA TRECEREA A EXACT 5 ANI DE LA DATA DEPUNERII JURĂMÂNTULUI”.
Am bolduit și scris cu majuscule o parte din text, facând un rabat -permis, de altfel, în astfel de situații- de la regulile gramaticii, spre a se înțelege că MANDATUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, ÎN MOD LEGAL ȘI CONSTITUȚIONAL, NU POATE DEPĂȘI NICI CU O ZI DURATA DE 5 (CINCI) ANI PREVĂZUTĂ DE ART. 83 ALIN. (1) DIN Constituție.
3.Potrivit art. 81 (4) din Constituție, ”Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.”
Aceasta înseamnă, cum spune același autor, că Legea Fundamentală ”instituie regula potrivit căreia nicio persoană nu poate îndeplini funcția de Președinte al României decât pentru cel mult două mandate, acestea putând fi și succesive. Așadar, indiferent de situație, o persoană nu poate exercita mai mult de două mandate de Președinte. Regula este de de strictă interpretare și nu lasă posibilitatea alegerii”.
Președintele în exercițiu până la data de 21 decembrie 2024, orele 24 a exercitat cele două mandate, iar ultimul s-a încheiat la data de 21 decembrie orele 24:00.
A mai rămâne, fie și o zi, în calitate de Președinte al României, are semnificația începerii unui al treilea mandat, ceea ce CONSTITUȚIA NU PERMITE.
4. În decizia de a se considera și comporta în continuare ca Președinte al României, acesta are în vedere alin. (2) al art. 83 din Constituție, care prevede că Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.
Vă rugăm să aveți în vedere că alineatele (1) și (2) ale art. 83 trebuie interpretate prin coroborare unul cu celălalt. Aceasta înseamnă că textul vizează situații normale, în care alegerile se organizează la termen, se validează de către Curtea Constituțională, se parcurg toate procedurile electorale și constituționale, în termenele prevăzute de Legea Fundamentală a țării.
În situația în care nu se realizează acest lucru, iar alegerile sunt invalidate, astfel cum ne aflăm în prezent, PREVEDEREA DE LA ALIN. (2) AL ART. 83 din Constituție NU MAI SUBZISTĂ.
ÎNTR-O ATARE SITUAȚIE, ÎN MOMENTUL ÎMPLINIRII TERMENULUI DE ÎNCETARE A MANDATULUI- adică 21 decembrie 2024, orele 24:00 - MANDATUL PREȘEDINTELUI ÎNCETEAZĂ, DACĂ , ÎNTRE TIMP, NU A FOST INSTITUITĂ PRIN LEGE ORGANICĂ, O STARE DE RĂZBOI SAU O CATASTROFĂ, CARE SĂ DETERMINE PRELUNGIREA MANDATULUI.
5. Precizăm că, în conformitate cu art. 83 alin. (3), ”Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.”
Constatăm, din interpretarea acestui text, că prelungirea mandatului o poate face numai Parlamentul, prin lege organică, adoptată în condițiile art. 76 alin. (1) din Constituție, respectiv cu votul majorității membrilor fiecărei Camere.
Dat fiind faptul că o asemenea lege nu s-a adoptat deoarece, din fericire, România nu se află în niciuna din astfel de situații, deși autoritățile României, prin demersurile cu precădere ale lui Klaus Werner Johanis, validate, din păcate, de către Curtea Constituțională, au făcut tot posibilul să o creeze, iar sub aspect economic , social, dar și politic, au și reușit, rezultă că de la data de 21 decembrie 2024 orele 24:00 cetățeanul Klaus Werner Johanis nu mai este Președintele României, iar rămânerea lui în funcție îi atrage calitatea de uzurpator, cu toate consecințele juridice, inclusiv penale, care rezultă din aceasta.
6. În conformitate cu art. 97 din Constituție, care reglementează vacanţa funcţiei de Președinte, ”(1)Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces. (2)În termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte.”
În situația constituțională în care ne aflăm, consecință și a Hotărârii Curții Constituționale de anulare a alegerilor, domnul Klaus Werner Johanis ARE OBLIGAȚIA CONSTITUȚIONALĂ SĂ-ȘI DEA DEMISIA, dat fiind faptul că ACEASTĂ MODALITATE ARE APLICABILITATE ÎN ACEST CONTEXT CONSTITUȚIONAL, deoarece MANDATUL I-A ÎNCETAT ȘI NU A FOST PRELUNGIT.
Dacă nu face acest lucru, devine uzurpator al unei calități oficiale, cu toate consecințele, juridice, în special penale, care decurg de aici.
7. Vă aducem la cunoștință că PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA ȘI, SPERĂM, CĂ NICI PARLAMENTUL ROMÂNIEI, ȘI CU ATÂT MAI MULT CURTEA CONSTITUȚIONALĂ, NU SE POT FACE PĂRTAȘI LA ACEASTĂ SITUAȚIE, deoarece, procedând astfel, DEVIN COMPLICI, CU TOATE CONSECINȚELE JURIDICE, ÎN SPECIAL PENALE, CARE DECURG DE AICI.
8. În conformitate cu 146 lit. g) din Constituție, Curtea Constituțională ” constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului”.
9. Potrivit art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, ” Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie. ”
În absența unei asemenea sesizări, CURTEA CONSTITUȚIONALĂ AR TREBUI SĂ SE SESIZEZE DIN OFICIU, deoarece, potrivit art. 142 ”(1)Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.”
Spre a sprijini Curtea Constituțională, subscrisul partid parlamentar S.O.S. România formulează prezenta sesizare. Interesul public major, acela de respectare a Constituției și a supremației sale prevalează asupra unor aspecte de formă sau de procedură. De altfel, Curtea Constituțională s-a considerat competentă să se pronunțe și în alte situații, cum ar fi contestația formulată de persoane care nu aveau un interes legitim procesual în competiția electorală pentru funcția de președinte din anul 2024 și a hotărât eliminarea Președintelui Partidului nostru dintr-o competiție electorală, suprimându-i dreptul de a fi ales.
CONCLUZII
Având în vedere toate aceste argumente și situația prezentată,, solicităm Curții Constituționale, în virtutea prevederilor art. 146 lit g) din Constituție, să constate existența împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, să constate vacantarea funcției, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi să comunice cele constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
PREȘEDINTE AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA
Av. Europarlamentar DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ
Redactat,
Prof. univ. dr. VERGINIA VEDINAȘ, Deputat S.O.S. ROMÂNIA, Circumscripția Electorală 41 Vrancea
Către Senatul României
Domnului Președinte al Senatului
Subscrisul Grup Parlamentar al Partidului S.O.S. România, cu sediul în București, str. Turda nr.119, bl. 6, sc. C, et. 1, ap. 52, Sectorul 1, reprezentat legal prin CLEMENT SAVA, în calitate de lider grup parlamentar,
În temeiul art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, vă solicităm să procedați la sesizarea Curții Constituționale în vederea constatării existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, a constatării vacantării funcției de Președinte al României, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi să comunice cele constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
Precizăm că potrivit art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, ” Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie. ”
Apreciem că această sesizare poate fi formulată și de , în ansamblul ei, în virtutea principiului de drept cuprins în adagiul latin cine poate mai mult, poate și mai puțin (qui potest plus, potest minus).
În motivarea prezentei cereri, invocăm următoarele
ARGUMENTE:
1.Potrivit art. 146 litera lit. g) din Constituție, Curtea Constituțională ” constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;”
2. Vom prezenta, în continuare, situația constituțională actuală a celui care se consideră încă Președintele României.
În conformitate cu articolul 83 din Constituție, (1)Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
3. Din interpretarea acestui text, rezultă, cum se exprimă doctrina cea mai avizată și unul din specialiștii cei mai recunoscuți din domeniul dreptului constituțional, că ”Mandatul începe la data depunerii jurământului de către persoana aleasă în această funcție , și nu de la momentul alegerii, și SE ÎNCHERE LA TRECEREA A EXACT 5 ANI DE LA DATA DEPUNERII JURĂMÂNTULUI”.
Am bolduit și scris cu majuscule o parte din text, facând un rabat -permis, de altfel, în astfel de situații- de la regulile gramaticii, spre a se înțelege că MANDATUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, ÎN MOD LEGAL ȘI CONSTITUIȚIONAL, NU POATE DEPĂȘI NICI CU O ZI DURATA DE 5 (CINCI) ANI PREVĂZUTĂ DE ART. 83 ALIN. (1) DIN Constituție.
4.Potrivit art. 81 (4) din Constituție, ”Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.”
Aceasta înseamnă, cum spune același autor, că Legea Fundamentală ”instituie regula potrivit căreia nicio persoană nu poate îndeplini funcția de Președinte al României decât pentru cel mult două mandate, acestea putând fi și succesive. Așadar, indiferent de situație, o persoană nu poate exercita mai mult de două mandate de Președinte. Regula este de de strictă interpretare și nu lasă posibilitatea alegerii”.
Președintele în exercițiu până la data de 21 decembrie 2024, orele 24:00 a exercitat cele două mandate, iar ultimul s-a încheiat la data de 21 decembrie orele 24:00.
A mai rămâne, fie și o zi, în calitate de Președinte al României, are semnificația începerii unui al treilea mandat, ceea ce CONSTITUȚIA NU PERMITE.
5. În decizia de a se considera și comporta în continuare ca Președinte al României, acesta are în vedere alin. (2) al art. 83 din Constituție, care prevede că Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.
Vă rugăm să aveți în vedere că alineatele (1) și (2) ale art. 83 trebuie interpretate prin coroborare unul cu celălalt. Aceasta înseamnă că textul vizează situații normale, în care alegerile se organizează la termen, se validează de către Curtea Constituțională, se parcurg toate procedurile electorale și constituționale, în termenele prevăzute de Legea Fundamentală a țării.
În situația în care nu se realizează acest lucru, iar alegerile sunt invalidate, astfel cum ne aflăm în prezent, în mod samavolnic, de altfel, în opinia noastră, de către Curtea Constituțională, PREVEDEREA DE LA ALIN. (2) AL ART. 83 din Constituție NU MAI SUBZISTĂ.
ÎNTR-O ATARE SITUAȚIE, ÎN MOMENTUL ÎMPLINIRII TERMENULUI DE ÎNCETARE A MANDATULUI- adică 21 decembrie 2024, orele 24:00 - MANDATUL PREȘEDINTELUI ÎNCETEAZĂ, DACĂ , ÎNTRE TIMP, NU A FOST INSTITUITĂ PRIN LEGE ORGANICĂ, O STARE DE RĂZBOI SAU O CATASTROFĂ, CARE SĂ DETERMINE PRELUNGIREA MANDATULUI.
6. Precizăm că, în conformitate cu art. 83 alin. (3), ”Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.”
Constatăm, din interpretarea acestui text, că prelungirea mandatului o poate face numai Parlamentul, prin lege organică, adoptată în condițiile art. 76 alin. (1) din Constituție, respectiv cu votul majorității membrilor fiecărei Camere.
Dat fiind faptul că o asemenea lege nu s-a adoptat deoarece, din fericire, România nu se află în niciuna din astfel de situații, deși autoritățile României, prin demersurile cu precădere ale lui Klaus Werner Johanis, validate, din păcate, de către Curtea Constituțională, au făcut tot posibilul să o creeze, iar sub aspect economic , social, dar și politic, au și reușit, rezultă că de la data de 21 decembrie 2024 orele 24:00 cetățeanul Klaus Werner Johanis nu mai este Președintele României, iar rămânerea lui în funcție îi atrage calitatea de uzurpator, cu toate consecințele juridice, inclusiv penale, care rezultă din aceasta.
7.În conformitate cu art. 97 din Constituție, care reglementează vacanţa funcţiei de Președinte, ”(1)Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces. (2)În termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte.”
În situația constituțională în care ne aflăm, consecință și a Hotărârii Curții Constituționale de anulare a alegerilor, domnul Klaus Werner Johanis ARE OBLIGAȚIA CONSTITUȚIONALĂ SĂ-ȘI DEA DEMISIA, dat fiind faptul că ACEASTĂ MODALITATE ARE APLICABILITATE ÎN ACEST CONTEXT CONSTITUȚIONAL, deoarece MANDATUL I-A ÎNCETAT ȘI NU A FOST PRELUNGIT.
Dacă nu face acest lucru, devine uzurpator al unei calități oficiale, cu toate consecințele, juridice, în special penale, care decurg de aici.
8. Vă aducem la cunoștință că PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA ȘI, SPERĂM, CĂ NICI SENATUL ROMÂNIEI ȘI PREȘEDINTELE ACESTEIA ȘI CU ATÂT MAI MULT CURTEA CONSTITUȚIONALĂ, NU SE POT FACE PĂRTAȘI LA ACEASTĂ SITUAȚIE, deoarece, procedând astfel, am DEVENI COMPLICI, CU TOATE CONSECINȚELE JURIDICE, ÎN SPECIAL PENALE, CARE DECURG DE AICI.
9. În conformitate cu 146 lit. g) din Constituție, Curtea Constituțională ” constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului”.
10. Potrivit art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, ” Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie. ”
Pentru argumentul invocat în preambul, conform căruia cine poate mai mult , poate și mai puțin și pentru a da mai mult forță demersului nostru, apreciem că sesizarea se poate face și de către Plenul Senatului.
De altfel, Curtea Constituțională s-a considerat competentă să se pronunțe și în alte situații, fără să mai pună problema dreptului procesual de a fi sesizată, cum ar fi contestația formulată de persoane care nu aveau un interes legitim procesual în competeția electorală pentru funcția de președinte din anul 2024 și a hotărât eliminarea Președintelui Partidului S.O.S. România din competiția electorală pentru funcția de Președinte, suprimându-i dreptul de a fi ales.
CONCLUZII
Având în vedere toate aceste argumente și situația prezentată, în temeiul art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, vă solicităm să procedați la sesizarea Curții Constituționale în vederea constatării existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, a constatării vacantării funcției de Președinte al României, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi comunicării celor constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
LIDER GRUP PARLAMENTAR S.O.S. ROMÂNIA
CLEMENT SAVA
Redactat,
Prof. univ. dr. VERGINIA VEDINAȘ, Deputat S.O.S. ROMÂNIA, Circumscripția Electorală 41 Vrancea
Către Camera Deputaților
Domnului Președinte al Camerei Deputaților
Subscrisul Grup Parlamentar al Partidului S.O.S. România, cu sediul în București, str. Turda nr.119, bl. 6, sc. C, et. 1, ap. 52, Sectorul 1, reprezentat legal prin DUMITRU COARNĂ, în calitate de lider grup parlamentar,
În temeiul art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, vă solicităm să procedați la sesizarea Curții Constituționale în vederea constatării existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, a constatării vacantării funcției de Președinte al României, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi să comunice cele constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
Precizăm că potrivit art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, ” Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie. ”
Apreciem că această sesizare poate fi formulată și de Camera Deputaților, în ansamblul ei, în virtutea principiului de drept cuprins în adagiul latin cine poate mai mult, poate și mai puțin (qui potest plus, potest minus).
În motivarea prezentei cereri, invocăm următoarele
ARGUMENTE:
1.Potrivit art. 146 litera lit. g) din Constituție, Curtea Constituțională ” constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului;”
2. Vom prezenta, în continuare, situația constituțională actuală a celui care se consideră încă Președintele României.
În conformitate cu articolul 83 din Constituție, (1)Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.
3. Din interpretarea acestui text, rezultă, cum se exprimă doctrina cea mai avizată și unul din specialiștii cei mai recunoscuți din domeniul dreptului constituțional, că ”Mandatul începe la data depunerii jurământului de către persoana aleasă în această funcție , și nu de la momentul alegerii, și SE ÎNCHERE LA TRECEREA A EXACT 5 ANI DE LA DATA DEPUNERII JURĂMÂNTULUI”.
Am bolduit și scris cu majuscule o parte din text, facând un rabat -permis, de altfel, în astfel de situații- de la regulile gramaticii, spre a se înțelege că MANDATUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, ÎN MOD LEGAL ȘI CONSTITUIȚIONAL, NU POATE DEPĂȘI NICI CU O ZI DURATA DE 5 (CINCI) ANI PREVĂZUTĂ DE ART. 83 ALIN. (1) DIN Constituție.
4.Potrivit art. 81 (4) din Constituție, ”Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.”
Aceasta înseamnă, cum spune același autor, că Legea Fundamentală ”instituie regula potrivit căreia nicio persoană nu poate îndeplini funcția de Președinte al României decât pentru cel mult două mandate, acestea putând fi și succesive. Așadar, indiferent de situație, o persoană nu poate exercita mai mult de două mandate de Președinte. Regula este de de strictă interpretare și nu lasă posibilitatea alegerii”.
Președintele în exercițiu până la data de 21 decembrie 2024, orele 24:00 a exercitat cele două mandate, iar ultimul s-a încheiat la data de 21 decembrie orele 24:00.
A mai rămâne, fie și o zi, în calitate de Președinte al României, are semnificația începerii unui al treilea mandat, ceea ce CONSTITUȚIA NU PERMITE.
5. În decizia de a se considera și comporta în continuare ca Președinte al României, acesta are în vedere alin. (2) al art. 83 din Constituție, care prevede că Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.
Vă rugăm să aveți în vedere că alineatele (1) și (2) ale art. 83 trebuie interpretate prin coroborare unul cu celălalt. Aceasta înseamnă că textul vizează situații normale, în care alegerile se organizează la termen, se validează de către Curtea Constituțională, se parcurg toate procedurile electorale și constituționale, în termenele prevăzute de Legea Fundamentală a țării.
În situația în care nu se realizează acest lucru, iar alegerile sunt invalidate, astfel cum ne aflăm în prezent, în mod samavolnic, de altfel, în opinia noastră, de către Curtea Constituțională, PREVEDEREA DE LA ALIN. (2) AL ART. 83 din Constituție NU MAI SUBZISTĂ.
ÎNTR-O ATARE SITUAȚIE, ÎN MOMENTUL ÎMPLINIRII TERMENULUI DE ÎNCETARE A MANDATULUI- adică 21 decembrie 2024, orele 24:00 - MANDATUL PREȘEDINTELUI ÎNCETEAZĂ, DACĂ , ÎNTRE TIMP, NU A FOST INSTITUITĂ PRIN LEGE ORGANICĂ, O STARE DE RĂZBOI SAU O CATASTROFĂ, CARE SĂ DETERMINE PRELUNGIREA MANDATULUI.
6. Precizăm că, în conformitate cu art. 83 alin. (3), ”Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.”
Constatăm, din interpretarea acestui text, că prelungirea mandatului o poate face numai Parlamentul, prin lege organică, adoptată în condițiile art. 76 alin. (1) din Constituție, respectiv cu votul majorității membrilor fiecărei Camere.
Dat fiind faptul că o asemenea lege nu s-a adoptat deoarece, din fericire, România nu se află în niciuna din astfel de situații, deși autoritățile României, prin demersurile cu precădere ale lui Klaus Werner Johanis, validate, din păcate, de către Curtea Constituțională, au făcut tot posibilul să o creeze, iar sub aspect economic , social, dar și politic, au și reușit, rezultă că de la data de 21 decembrie 2024 orele 24:00 cetățeanul Klaus Werner Johanis nu mai este Președintele României, iar rămânerea lui în funcție îi atrage calitatea de uzurpator, cu toate consecințele juridice, inclusiv penale, care rezultă din aceasta.
7.În conformitate cu art. 97 din Constituție, care reglementează vacanţa funcţiei de Președinte, ”(1)Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României intervine în caz de demisie, de demitere din funcţie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces. (2)În termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanţa funcţiei de Preşedinte al României, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Preşedinte.”
În situația constituțională în care ne aflăm, consecință și a Hotărârii Curții Constituționale de anulare a alegerilor, domnul Klaus Werner Johanis ARE OBLIGAȚIA CONSTITUȚIONALĂ SĂ-ȘI DEA DEMISIA, dat fiind faptul că ACEASTĂ MODALITATE ARE APLICABILITATE ÎN ACEST CONTEXT CONSTITUȚIONAL, deoarece MANDATUL I-A ÎNCETAT ȘI NU A FOST PRELUNGIT.
Dacă nu face acest lucru, devine uzurpator al unei calități oficiale, cu toate consecințele, juridice, în special penale, care decurg de aici.
8. Vă aducem la cunoștință că PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA ȘI, SPERĂM, CĂ NICI CAMERA DEPUTAȚILOR ȘI PREȘEDINTELE ACESTEIA ȘI CU ATÂT MAI MULT CURTEA CONSTITUȚIONALĂ, NU SE POT FACE PĂRTAȘI LA ACEASTĂ SITUAȚIE, deoarece, procedând astfel, am DEVENI COMPLICI, CU TOATE CONSECINȚELE JURIDICE, ÎN SPECIAL PENALE, CARE DECURG DE AICI.
9. În conformitate cu 146 lit. g) din Constituție, Curtea Constituțională ” constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului”.
10. Potrivit art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, ” Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie. ”
Pentru argumentul invocat în preambul, conform căruia cine poate mai mult , poate și mai puțin și pentru a da mai mult forță demersului nostru, apreciem că sesizarea se poate face și de către Plenul Camerei Deputaților.
De altfel, Curtea Constituțională s-a considerat competentă să se pronunțe și în alte situații, fără să mai pună problema dreptului procesual de a fi sesizată, cum ar fi contestația formulată de persoane care nu aveau un interes legitim procesual în competeția electorală pentru funcția de președinte din anul 2024 și a hotărât eliminarea Președintelui Partidului S.O.S. România din competiția electorală pentru funcția de Președinte, suprimându-i dreptul de a fi ales.
CONCLUZII
Având în vedere toate aceste argumente și situația prezentată, în temeiul art. 44 alin. (2) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, vă solicităm să procedați la sesizarea Curții Constituționale în vederea constatării existenței împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României, a constatării vacantării funcției de Președinte al României, prin expirarea, la data de 21 decembrie 2024 a mandatului fostului președinte Klaus Werner Johanis şi comunicării celor constatate Parlamentului României, în vederea numirii Președintelui interimar.
LIDER GRUP PARLAMENTAR S.O.S. ROMÂNIA
DUMITRU COARNĂ
Redactat,
Prof. univ. dr. VERGINIA VEDINAȘ, Deputat S.O.S. ROMÂNIA, Circumscripția Electorală 41 Vrancea
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/posts/pfbid02czbYYC7JAabFJESefvKzSmbGCdtVLW9dZ3r1ge6sFKKdFQ1ahycKGmWouTriu8Syl
DIS--- - 24 decembrie 2024 - ora 21:53
CRACIUN BINECUVÂNTAT
https://www.facebook.com/DianaSosoacaOficial/videos/437792342740732
https://fb.watch/wGZEV8Mrqc/
_________
Filename - Bandicam 2024-12-25 01-01-42-633 - DIS--- - 24 decembrie 2024 - Vizualizarea paginii
-
2:12:46
Price of Reason
17 hours agoAmber Heard BACKS Blake Lively Lawsuit Against Justin Baldoni! Is Disney CEO Bob Iger in TROUBLE?
17.8K7 -
1:01:17
The StoneZONE with Roger Stone
12 hours agoChristmas Edition: Why the Panama Canal is Part of the America First Agenda | The StoneZONE
94.5K31 -
18:12:15
LFA TV
22 hours agoLFA TV CHRISTMAS EVE REPLAY
117K14 -
4:33:48
tacetmort3m
1 day ago🔴 LIVE - THE ZONE KEEPS PULLING ME BACK - STALKER 2 - PART 15
61.5K12 -
22:45
Brewzle
19 hours agoI Went Drinking In A Real Bourbon Castle
43.4K4 -
48:36
PMG
1 day ago $3.71 earned"Parkland Parent Speaks Out On Kamala Harris Using Victims"
35.4K8 -
4:06
The Lou Holtz Show
18 hours agoCoach Lou Holtz’s Heartfelt Christmas Message 🎄 | Family, Faith & Notre Dame Spirit 💚 #christmas
26.2K -
51:35
Dr Steve Turley
1 day ago $20.32 earnedROSEANNE BARR - Her Journey, TRUMP, and the MAGA GOLDEN AGE! [INTERVIEW]
60.7K54 -
57:38
The Tom Renz Show
16 hours agoMerry Christmas - The Tom Renz Show Christmas
96.1K17 -
2:59:10
Wendy Bell Radio
1 day agoThe Bridge Too Far
173K302