Premium Only Content

Η απάτη και η αλήθεια...
Κλιματική Αλλαγή: Η Ανείπωτη Πραγματικότητα
Το ντοκιμαντέρ αυτό δείχνει ότι οι επικρατούσες μελέτες και τα επίσημα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι παρατηρείται αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων - τυφώνες, ξηρασίες, καύσωνες, πυρκαγιές και όλα τα υπόλοιπα.
Αντιπαρέρχεται εμφατικά τον ισχυρισμό ότι οι σημερινές θερμοκρασίες και τα επίπεδα του ατμοσφαιρικού CO2 είναι ασυνήθιστα και ανησυχητικά υψηλά. Αντιθέτως, σε σύγκριση με τα τελευταία μισό δισεκατομμύριο χρόνια της ιστορίας της Γης, τόσο οι σημερινές θερμοκρασίες όσο και τα επίπεδα CO2 είναι εξαιρετικά και ασυνήθιστα χαμηλά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε εποχή παγετώνων.
Δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η μεταβολή των επιπέδων του CO2 (έχει αλλάξει πολλές φορές) έχει ποτέ «οδηγήσει» την κλιματική αλλαγή στο παρελθόν.
Γιατί τότε, μας λένε, ξανά και ξανά, ότι η «καταστροφική ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή» είναι ένα αδιάψευστο γεγονός;
Γιατί μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να το διαψεύδει;
Γιατί μας λένε ότι όποιος αμφισβητεί το «κλιματικό χάος» είναι «υποστηρικτής της επίπεδης γης» και «αρνητής της επιστήμης»;
Η ταινία διερευνά τη φύση της συναίνεσης πίσω από την κλιματική αλλαγή. Περιγράφει τις ρίζες της χρηματοδότησης του κλίματος και την άνοδο της βιομηχανίας του κλίματος που ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Περιγράφει τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από την κλιματική κρίση.
Εξηγεί την τεράστια πίεση που ασκείται στους επιστήμονες και άλλους να μην αμφισβητούν τον συναγερμό για το κλίμα: απόσυρση κονδυλίων, απόρριψη από επιστημονικά περιοδικά, κοινωνικός εξοστρακισμός.
Όμως ο συναγερμός για το κλίμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα άρμα χρηματοδότησης και θέσεων εργασίας. Η ταινία διερευνά την πολιτική του κλίματος.
Από την αρχή, η κινδυνολογία για ο κλίμα ήταν πολιτική.
Ο ένοχος ήταν ο βιομηχανικός καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς. Η λύση ήταν υψηλότεροι φόροι και περισσότερες ρυθμίσεις. Από την αρχή, ο συναγερμός για το κλίμα απευθυνόταν σε εκείνες τις ομάδες που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης και υιοθετήθηκαν και προωθήθηκαν από αυτές.
Αυτός είναι ο αφανής πολιτικός διαχωρισμός πίσω από τον συναγερμό για το κλίμα. Ο τρόμος για το κλίμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που ανήκουν στο εκτεταμένο, χρηματοδοτούμενο από το κράτος κατεστημένο. Αυτό περιλαμβάνει τη δυτική διανόηση που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το δημόσιο, για την οποία το κλίμα έχει γίνει ένας αξιακός σκοπός. Σε αυτούς τους κύκλους, η κριτική ή η αμφισβήτηση του συναγερμού για το κλίμα αποτελεί πλέον παραβίαση της κοινωνικής συμπεριφοράς.
Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με διάφορους πολύ διακεκριμένους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Steven Koonin (συγγραφέας του βιβλίου «Unsettled», πρώην κοσμήτορας και αντιπρόεδρος του Caltech), ο καθηγητής Dick Lindzen (πρώην καθηγητής μετεωρολογίας στο Χάρβαρντ και στο ΜΙΤ), ο καθηγητής Will Happer (καθηγητής φυσικής στο Princeton), ο Δρ John Clauser (κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Φυσικής το 2022), ο καθηγητής Nir Shaviv (Ινστιτούτο Φυσικής Racah), ο καθηγητής Ross McKitrick (Πανεπιστήμιο του Guelph), ο Willie Soon και αρκετοί άλλοι.
Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Βρετανό κινηματογραφιστή Martin Durkin και αποτελεί τη συνέχεια του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του 2007 The Great Global Warming Swindle (Η μεγάλη απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη). Παραγωγός της ταινίας ήταν ο Τομ Νέλσον, ένας podcaster που εξετάζει σε βάθος τα θέματα της κλιματικής συζήτησης για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
-
Pepkilla
3 hours agoBattlefield 6 SMG Camo Grind
7.36K1 -
14:22
Exploring With Nug
10 hours ago $4.29 earnedThe River Exposed a Secret That No One Was Supposed to See!
41.4K3 -
23:23
MYLUNCHBREAK CHANNEL PAGE
12 hours agoThe Sunken Basilica
86.1K9 -
8:05
Hollywood Exposed
3 hours agoCharlie Sheen STUNS Tucker Carlson With His Shocking Political Confession
8.77K18 -
LIVE
SavageJayGatsby
2 hours ago🔥 Spicy Saturday – Let's Play: Prison Life 2🔥
60 watching -
30:02
The White House
3 hours agoVP JD Vance Delivers Remarks at 250th Anniversary Celebration for the United States Marine Corps
16K18 -
3:50:26
GamerGril
6 hours agoShould I Get A Zoob Job 💞Dying Light The Beast💞
15.5K5 -
5:00:18
MattMorseTV
10 hours ago $251.23 earned🔴No Kings "protest" TOTAL CHAOS.🔴
307K497 -
1:28:51
Darkhorse Podcast
7 hours agoCan the internet make you sick? The 297th Evolutionary Lens with Bret Weinstein and Heather Heying
35K10 -
1:21:31
Michael Franzese
20 hours agoTrump Derangement Syndrome Is On The Way Out | Live with Michael Franzese
114K131