Climate The Movie (finnish subtext)

1 month ago
12.7K

Tämä elokuva paljastaa ilmastohälytyksen keksityksi pelotteluksi, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Se osoittaa, että valtavirran tutkimukset ja viralliset tiedot eivät tue väitettä, jonka mukaan äärimmäiset sääilmiöt - hurrikaanit, kuivuus, helleaallot, maastopalot ja kaikki muut - ovat lisääntymässä. Se kumoaa painokkaasti väitteen, jonka mukaan nykyiset lämpötilat ja ilmakehän hiilidioksidipitoisuudet ovat epätavallisen ja huolestuttavan korkeita. Päinvastoin, kuten kaikista valtavirran tutkimuksista käy ilmi, on aivan selvästi niin, että maapallon viimeiseen puoleen miljardiin vuoteen verrattuna sekä nykyiset lämpötilat että hiilidioksidipitoisuudet ovat äärimmäisen ja epätavallisen alhaisia. Elämme parhaillaan jääkautta. Se osoittaa myös, että ei ole mitään todisteita siitä, että hiilidioksidipitoisuuksien muuttuminen (se on muuttunut useita kertoja) olisi koskaan "ohjannut" ilmastonmuutosta menneisyydessä.

Miksi meille sitten kerrotaan yhä uudelleen ja uudelleen, että "ihmisen aiheuttama katastrofaalinen ilmastonmuutos" on kiistaton tosiasia? Miksi meille kerrotaan, ettei ole mitään todisteita, jotka kumoaisivat sen? Miksi meille sanotaan, että jokainen, joka kyseenalaistaa "ilmastokauhun", on "litteä maanpäällinen" ja "tieteen kieltäjä"?

Elokuvassa tutkitaan ilmastonmuutoksen taustalla olevan konsensuksen luonnetta. Se kuvaa ilmastorahoituskampanjan syntyä ja triljoonan dollarin arvoisen ilmastoteollisuuden nousua. Se kuvaa satojatuhansia työpaikkoja, jotka ovat riippuvaisia ilmastokriisistä. Se selittää, miten valtavaa painostusta tiedemiehiin ja muihin henkilöihin kohdistuu, jotta he eivät kyseenalaistaisi ilmastohälytystä: rahoituksen peruuttaminen, tiedelehtien hylkääminen ja sosiaalinen hyljeksintä.

Ilmastohälytys on kuitenkin paljon muutakin kuin rahoitus- ja työpaikkakilpailu. Elokuva tutkii ilmastopolitiikkaa. Ilmastopelko oli alusta alkaen poliittinen. Syyllinen oli vapaiden markkinoiden teollinen kapitalismi. Ratkaisu oli korkeammat verot ja enemmän sääntelyä. Ilmastohälytys vetosi alusta alkaen niihin ryhmiin, jotka suosivat suurempaa hallintoa, ja ne ovat hyväksyneet ja edistäneet sitä.

Tämä on ilmastohälytyksen taustalla oleva sanaton poliittinen kahtiajako. Ilmastopelko vetoaa erityisesti kaikkiin niihin, jotka kuuluvat laajalle levinneeseen julkisesti rahoitettuun instituutioon. Tähän kuuluu myös suurelta osin julkisesti rahoitettu länsimainen älymystö, jolle ilmastosta on tullut moraalinen asia. Näissä piireissä ilmastohälytyksen arvostelusta tai kyseenalaistamisesta on tullut sosiaalisen etiketin rikkomus.

Elokuva on kuvattu Yhdysvalloissa, Israelissa, Keniassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Elokuvassa on haastateltu useita tunnettuja tiedemiehiä, kuten professori Steven Kooninia (Unsettled-kirjan kirjoittaja, Caltechin entinen rehtori ja varapuheenjohtaja), professori Dick Lindzeniä (entinen meteorologian professori Harvardissa ja MIT:ssä), professori Will Happeria (fysiikan professori Princetonin yliopistossa), tohtori John Clauseria (fysiikan Nobel-palkinnon voittaja vuonna 2022), professori Nir Shavivia (Racahin fysiikan laitos) ja muita.

MARTIN DURKIN

Martin Durkin on tuottanut, ohjannut ja johtanut satoja tunteja dokumentti- ja tv-ohjelmia eri puolilla maailmaa toimiville lähetystoiminnan harjoittajille, kuten Discoverylle, National Geographicille ja monille muille. Hänen perustamansa ja johtamansa yhtiö oli jonkin aikaa suurin yksittäinen ohjelmatuottaja Science Channelille ja Discovery Networks Internationalille. Hänen eri dokumenttielokuvansa ovat voittaneet useita palkintoja, ja hän on toiminut tiedetuottajien maailmankongressin ohjauskomiteassa, Edinburghin televisiofestivaaleilla sekä Bafta- ja Royal Television Society -palkintojen tuomarina.

TOM NELSON

Tom Nelson on podcaster, joka on tutkinut syvällisesti ilmastokeskustelun kysymyksiä jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Tom Nelson -podcastissa syksyllä 2022 Martin ilmaisi halunsa tehdä vuoden 2007 "The Great Global Warming Swindle" -elokuvan uusintaversio, ja siitä alkoi menestyksekäs yritys tehdä juuri niin. Monet Climate: The Movie -elokuvassa haastatellut henkilöt ovat tehneet pitkiä haastatteluja Tom Nelson -podcastiin.

Tue videoiden käännöstyötä! https://ko-fi.com/publicationx

Tekstitys: Riverside AI
Käännös: DeepL
Alkuperäinen video: https://vimeo.com/924719370

Loading comments...