Реакція на подальшу заяву Бергольйо щодо «Fiducia supplicans»

5 months ago
16

Дивіться це відео також на: https://vkpatriarhat.org/reaktsiia-na-podalshu/

Підписатися на розсилку нових публікацій від ВВП https://bit.ly/3PJeqlG

В інтерв’ю для «La Stampa» 29 січня 2024 року недійсний папа Франциск знову згадав про свою єретичну декларацію «Fiducia supplicans».
Цитата Бергольйо: «Христос кличе всіх увійти всередину».
Загальновідомо, хоча Бергольйо психологічно це перекручує, що «Fiducia supplicans» просовує благословення гомо-пар. Цим легалізує гріх содомії, за який Бог загрожує дочасним і вічним вогнем. А тим більше, це богохульство і бунт проти Бога-Творця. Христос закликає всіх увійти, але умовою є покаяння, тобто назвати гріх гріхом. «Якщо не покаєтеся, всі загинете» (Лк. 13,3). Тим, які відкидають покаяння, Христос каже: «Не знаю вас, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, що чините беззаконня!» (Лк. 13,27).
Цитата Бергольйо: «Євангеліє призначене для освячення всіх. Звісно, передумовою є добра воля».
Тут Бергольйо маніпулює так, ніби люди без покаяння освячуються і начебто їм зовсім не потрібно признавати собі гріх. Звісно, у нерозкаяних осіб ЛГБТК, які приходять парами і просять т.зв. благословення, немає доброї волі, щоб покаятися.
Цитата Бергольйо: «І їм необхідно дати ретельні настанови для християнського життя».
Так Бергольйо коментує «Fiducia supplicans», де як основне питання вирішується благословення гомо-пар на їхнє грішне життя. Їм начебто потрібно дати ретельні настанови для християнського життя. Це само по собі нонсенс, бо вони апріорі відкидають правдиве покаяння. Бергольйо пропагує настанови для ретельного християнського життя в тяжкому грісі з так званим благословенням. Такі настанови і таке благословення – це ретельно вказаний шлях до вічної погибелі.
Цитата Бергольйо: «…підкреслюю, що благословляється не союз, а особи».
На цю демагогію Бергольйо відповідає єпископ Мартін з Малаві від імені всіх правовірних єпископів, і не тільки африканських: «Документ вимагає, щоб ми благословляли двох осіб однієї статі як окремих осіб, а не як пару. Таким чином, ці двоє людей однієї статі, які попередньої ночі спали разом як пара і представляють себе як пара, благословляються як окремі особи. Але від нас вони відходять як пара, йдуть до свого дому як пара, сплять в одному ліжку як пара, однак в документі сказано, що вони не прийняли благословення як пара, хоча, здається, були благословенні як пара. Як можна стверджувати, що це не змінює автентичного вчення Церкви?!». Де-факто це скасовує Декалог і Символ Віри та вводить анти-Декалог. Але це вже не католицьке вчення! Це вже не Католицька Церква!
Цитата Бергольйо: «Але ми всі грішники: тож навіщо складати список грішників, які можуть увійти до Церкви, і список грішників, які не можуть бути в Церкві? Це не Євангеліє».
Це вершина демагогії та маніпуляції Бергольйо. Він склав спеціальний список привілейованих осіб у Церкві під назвою «ЛГБТК». Він навіть готовий обожнювати їх, цілуючи їм ноги, замість того, щоб закликати їх до покаяння і вести до спасіння душі. Усі люди є грішниками, задля них Ісус прийшов і помер на хресті, але спасенні будуть лише ті грішники, які навернуться і покаються. Однак Бергольйо перешкоджає їм у цьому своїм псевдоблагословенням на грішне життя.
Цитата Бергольйо: «Ті, які рішуче протестують, належать до малих ідеологічних груп».
Проти Бергольєвої «Fiducia supplicans» мусить рішуче протестувати, а також її відкинути кожен єпископ, кожен священник і кожен віруючий! Кожен, хто приймає цю декларацію під фальшивим послухом, чинить непослух Богові та виключає себе з Церкви. Якщо не покається, буде навіки засуджений. Це вчення Євангелія. Це католицьке вчення. Якщо Бергольйо сьогодні може дозволити собі без опору пропагувати публічний бунт проти Бога і говорити, що протестують лише малі ідеологічні групи, це ознака глибокого постсоборового занепаду. Кожного християнина-католика це мало б мотивувати до молитви та правдивого покаяння.
«Особливим випадком» Бергольйо називає африканців. Цитата: «Для них гомосексуалізм з культурного погляду є чимось огидним, вони не толерують його».
Так, африканські католики не толерують гріха содомії. Але це не лише культурний погляд, як знову маніпулює Бергольйо. Камерунські єпископи у кількох пунктах чітко висловили біблійне, тобто католицьке вчення. З цієї спадкоємності вчення Святого Письма і Традиції ясно випливає, що содомія є до неба волаючим гріхом. Благословляти грішне життя содомітів – це безумство, провокація та бунт проти Бога!
Цитата Бергольйо: «Однак загалом я вірю, що поступово всі зживуться з духом цієї декларації».
У що власне вірить Бергольйо? Ця декларація «Fiducia supplicans» вже трансформувала Католицьку Церкву в антицеркву Нью-Ейдж. Тепер Бергольйо намагається перейти до наступного етапу, а саме до того, щоб поступово усі зжилися з духом цієї декларації. Вираз «поступово зжитися» означає прийняти нечистого духа та духа бунту проти Бога і Його заповідей та створити з ним єдність. Бергольйо постійно повторює слово «всі». Йому йдеться про запровадження глобальної тотальної влади антихриста в усіх душах.
Тому в цій надзвичайній ситуації обов’язком кожного єпископа, священника та віруючого є відділитися від секти Бергольйо. Хто надалі залишиться під фальшивою юрисдикцією недійсного папи, поступово буде змушений зжитися з духом бунту проти Бога.
Цитата Бергольйо: «(Декларація) прагне об’єднати, а не розділяти, вона закликає до прийняття...».
Бергольйо, якщо ми сконкретизуємо його слова, насправді каже: «(Декларація) хоче включити нерозкаяних ЛГБТК-осіб до Церкви, тим самим позбавивши Церкву її спасительної місії, яка пов’язана з Христовим словом: „Проповідуйте покаяння на відпущення гріхів усім народам”» (пор. Лк. 24,47).
Слова Бергольйо «не розділяти» означають, що християни вже не сміють приймати євангельське ставлення до гріха і йти шляхом спасіння, тому що тоді вони б так звано розділяли.
Під словами «(декларація) закликає до прийняття» Бергольйо знову повторює свою невпинну вимогу, що якщо єпископ не стане вітати нерозкаяних ЛГБТК-осіб в Церкві та якщо не захоче благословляти їхні союзи, то вже не може бути єпископом.
Цитата Бергольйо: «(декларація закликає) поручати людей Богу».
Це наступна маніпуляція Бергольйо. Насправді під терміном «люди» йдеться про нерозкаяних ЛГБТК-осіб, які радикально відкидають покаяння. Кардинал Мюллер відкрито сказав, що за програмою ЛГБТК стоїть дух антихриста. А щодо поручання Богові, то Бергольйо поручає їх тому богу, якому через чародія посвятився в Канаді.
Цитата Бергольйо: «Я постійно йду далі, день за днем».
Але куди? Його motu proprio «Ad theologiam promovendam», в якому він запроваджує зміну парадигм, а також його богохульна декларація «Fiducia supplicans» є дорогою від Христа у напрямку до вічного прокляття. Бергольйо нею йде, як каже, «постійно далі, день за днем».
Цитата Бергольйо: «У Церкві завжди існували невеликі групи, які проявляли схизматичне мислення».
Сьогодні схизма нереальна, тому що Церква не має папи. Бергольйо, будучи явним єретиком, як вчать отці та вчителі Церкви і святі, виключив себе з Церкви, і тому не може бути її главою. Він лише окупує папський уряд і перебуває не тільки в схизмі від Христа, але прямо в апостазії і під багатократною Божою анатемою, тобто під Божим прокляттям.
Висновок: Бергольйо через «Fiducia supplicans» трансформував Католицьку Церкву в антицеркву Нью-Ейдж. Цим він фактично скасував основи Церкви, тобто «Символ віри», Декалог і заповіді Христа. Тепер він запроваджує програму, щоб усі, аж до останнього католика, поступово зжилися з духом декларації «Fiducia supplicans», тобто щоб вкоренилися в дусі антихриста.
У чому є спасіння Католицької Церкви? Кожен єпископ, кожен священник і кожен католик повинен відділитися від секти Бергольйо. Хто залишиться під його юрисдикцією, повинен слухати Бергольйо навіть ціною зради Христа. Але цим він автоматично накликає на себе анатему відповідно до Гал. 1, 8-9, тобто виключення з Католицької Церкви і з Містичного Тіла Христового.
Через відділення від Бергольйо створяться умови для прийняття нового законного папи, а отже, для порятунку Католицької Церкви.
Події у світі дуже серйозні. Прелюдією був ковід-експеримент над людством, тепер – воєнна пожежа, і навіть прогнози на майбутнє не є оптимістичні. Чи це буде пандемія? Чи інший засіб редукції людства? Або простір отримає Божа ласка? Це вирішать теперішні єпископи. Хто з них розірве хмару прокляття над людством, накликану Бергольйо та зрадою Церкви? Бог чекає на відважних єпископів, які зі своїми дієцезіями відділяться від прокляття і таким чином дадуть простір Божому Духу для відродження Церкви і порятунку народів.
Тому, священники та віруючі, об’єднайтесь щодня у молитві з 20:00 до 21:00 та моліться особливо за своїх єпископів. Водночас ініціюйте їх листами, е-мейлами та іншим способом, щоб вони зробили рятівний крок для себе та для вас. Вони потребують цієї ласки, яку ви випросите для них молитвами та мирними жертвами.

+ Ілля
Патріарх Візантійського Вселенського (Католицького) Патріархату

+ Методій, ЧСВВр + Тимотей, ЧСВВр
єпископи-секретарі

1.02.2024

Loading comments...