World Economic Forum zet koffie in het Klimaatdossier!

4 months ago
486

https://vrijheidsberoving.nl/world-economic-forum-zet-koffie-in-het-klimaatdossier/
TV-show met Natali en Clayton Morris.
Het World Economic Forum (WEF) heeft opnieuw van zich laten horen door te beweren dat jouw geliefde koffie bijdraagt aan klimaatverandering.
Tijdens een Davos-sessie bracht Huber Keller, een Zwitserse bankier en WEF-contributor, deze opvallende bewering naar voren.
De geredigeerde tv-show met Natali en Clayton Morris uitte hun bedenkingen over deze bewering, wijzend op het voorspelbare karakter van het WEF.
Wat vind jij van deze opmerkelijke zet?

In een opmerkelijke ommezwaai heeft het World Economic Forum (WEF) zich gericht op koffie, bewerend dat de geliefde drank bijdraagt aan klimaatverandering.
De gewaagde verklaring kwam van de Zwitserse bankier en medewerker van de WEF-agenda, Huber Keller, tijdens een recente sessie in Davos.

Keller daagde de conventionele wijsheid uit en beweerde dat de wereldwijd geconsumeerde koffie tussen de 15 en 20 ton koolstofdioxide (CO2) per ton koffie uitstoot.
In wezen draagt elke kop koffie die we proeven zogenaamd bij aan de broeikasgasniveaus in de atmosfeer.
Deze onthulling heeft geleid tot een golf van discussies en zorgen onder koffieliefhebbers en belanghebbenden uit de industrie.

Tijdens een segment van de tv-show met gastheren Natali en Clayton Morris, uitte het duo scepsis over de beweringen van Keller en benadrukte de schijnbare absurditeit van het beschuldigen van individuele koffiedrinkers voor klimaatverandering.

De gastheren onderstreepten de ironie van de focus van het WEF op koffie, vooral in vergelijking met andere belangrijke bijdragers aan koolstofemissies, zoals privéjets en militaire activiteiten.

De gastheren, met name Clayton Morris, deelden persoonlijke anekdotes over hun koffiegewoonten, waarbij ze hun liefde voor een goede kop koffie benadrukten, ongeacht de oorsprong ervan.
Ze bekritiseerden ook de aanpak van het WEF en beschuldigden de organisatie ervan de verantwoordelijkheid voor het milieu op individuen af te schuiven in plaats van grotere zakelijke bijdragers aan te pakken.

In een verrassende draai betoogde Keller, ondanks zijn standpunt over de milieu-impact van koffie, voor een eerlijke vergoeding voor koffietelers.
Hij benadrukte de economische ongelijkheden in de koffie-industrie, waar minder dan 10% van de wereldwijde marktwaarde van $ 250 miljard naar de telers gaat, van wie velen onder de armoedegrens leven.

Hoewel de gastheren kritisch bleven over de beweringen van Keller over klimaatverandering, erkenden ze zijn steun voor een eerlijke vergoeding aan boeren, wat een zeldzaam punt van overeenstemming met het WEF markeert.

Het tv-programma eindigde met het ondervragen van kijkers over hun bereidheid om hun koffieconsumptie op te geven of te verminderen als reactie op de beweringen van het WEF.
De gastheren nodigden uit tot commentaar om de publieke opinie te peilen over deze laatste ontwikkeling in het lopende discours rond klimaatverandering en individuele verantwoordelijkheid.

De volgende analyse komt voort uit mijn persoonlijke perspectief als auteur, Frits Corpelijn.
In aanvulling op het bovenstaande stel ik dat deze aandacht voor de invloed van koffie op klimaatverandering een bredere implicatie kan hebben.
Het lijkt een strategische zet in een groter spel dat voedselbronnen onder de loep neemt.
Door de controle over voedsel te vergroten, kan men indirect invloed uitoefenen op de samenleving.
De koffiebonenplukkers dreigen hun werk en inkomsten te verliezen, waardoor ze afhankelijk worden van externe machten.
Dit brengt niet alleen de voedselzekerheid in gevaar, maar ook de autonomie van degenen die het voedsel produceren.

Loading comments...