‘Iemand moet het doen!’ zei Stef Bos

9 months ago
14.5K

Onlangs interviewde hoofdredacteur Flavio Pasquino voormalig NOS-directeur Bauke Geersing over de zorgelijke staat van de journalistiek. In een wereld die steeds beklemmender wordt, blijft er té veel onbesproken. Zanger Stef Bos verwoordde dat aangrijpend in het nummer ‘Iemand moet het doen’, dat oorspronkelijk over de liefde gaat, maar door hem is bewerkt tot verzetslied.

Door het interview met Geersing raakte Pasquino geïnspireerd en kwam de tekst van Bos helemaal tot leven. Daarom maakte hij deze overzichtsvideo, die laat zien hoeveel er momenteel onderbelicht blijft en hoognodige aandacht verdient. “Ik heb Stef Bos in 2021 al eens benaderd voor een interview, want ik kreeg kippenvel van zijn lied,” zegt Pasquino. “Het is me altijd bijgebleven en ik ben blij dat het nu een rol heeft op ons platform.”

Bekijk hier de videoclip en lees de tekst van Stef Bos’ ‘Iemand moet het doen’:
https://muzikum.eu/nl/stef-bos/iemand-moet-het-doen-songtekst

Het interview met Bauke Geersing bekijk je hier:
https://www.blckbx.tv/binnenland/oud-nos-directeur-dient-klacht-in-tegen-nos-journaal-en-nieuwsuur

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbx.tv

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

Loading comments...