Creasta Cocoșului (Munții Gutâi) / Maramureș - Filmare cu Drona

11 months ago
4

Servicii Filmare si Fotografiere Aeriana: 0745.150.855
www.idealdronevideo.com
https://ideal-bike-production-srl-servicii.business.site/

🔴 Ar fi INCREDIBIL dacă ați putea să vă arătați sprijinul atât vizionandu-mi videoclipurile, cât și abonându-vă la canalul meu, dacă nu ați făcut-o deja. Monetizarea videoclipurilor îmi permite să investesc înapoi în canal cu echipamente noi, așa că un mic gest din partea dvs. este foarte important pentru mine. Multumesc mult pentru sustinere!
https://www.youtube.com/@IDEALAIRDRONE?sub_confirmation=1

🔴 ABONARE CANAL
https://www.youtube.com/@IDEALAIRDRONE?sub_confirmation=1

🔴 Ma puteti urmari pe INSTAGRAM:
https://www.instagram.com/arthurvoicu.photo/

I se spune „creasta cocoșului” pentru că seamănă cu o creastă gigantică de cocoș. Dar dincolo de originea ușor de intuit a numelui, creasta din Munții Gutâi are o însemnătate aparte: e ultima rămășiță – și cea mai spectaculoasă – a unui crater vulcanic care a erupt acum 9 milioane de ani aici, în locul pe care azi îl numim Maramureș.

Imaginea crestei, dacă o privești de jos – de la zeci de kilometri depărtare sau de la poalele ei – e de neuitat: stâncoasă, semeață, crenelată, întinsă pe o lungime de 200 de metri. Dacă însă faci efortul să urci până în vârful ei, la 1.200 metri, și-ți rotești ochii în jur, vei avea Maramureșul însuși așternut la picioarele tale. Și-ți vei promite, probabil, să te reîntorci cândva.

Teritoriul de 50 de hectare din jurul crestei, aflat la doar 35 km de Baia Mare, a fost declarat încă din 1954 loc protejat – și a primit numele Rezervația Creasta Cocoșului, fiind încadrat în categoria a-III-a IUCN de arii protejate – monumente ale naturii. Ulterior, rezervația și zona tampon din jurul ei au fost declarate sit european Natura 2000, scopul fiind acela de a proteja și conserva flora și fauna de mare însemnătate ecologică și științifică; aici găsim, de exemplu, un habitat bine păstrat pentru râs, urs și câteva specii de păsări răpitoare rare în Europa, precum acvila de munte și acvila țipătoare mică.

Turiștii vor găsi aici, în Rezervația Creasta Cocoșului, nu doar trasee pentru drumeții, ci și locuri pentru alpinism și escaladă; pentru parapantă; pentru a urmări, din observatorul de păsări, aviafauna; pentru schi tură; și, bineînțeles, pentru a face fotografii.

Loading comments...