Испред „Борбе“ – без „борбе“, са отвореним позивом на дијалог - popravljen

8 months ago
15

Испред „Борбе“ – без „борбе“, са отвореним позивом на дијалог
Када температура достиже највише подеоке термометра и већина људи дише као „риба на сувом“, разуман човек се обично склони у хладовину и не излаже сувишним активностима. Такође, „разуман човек“, по таквом времену – још мање би се изложио дугом путовању ради неких небитних ствари.
Међутим, савестан и свестан човек, који види даље од високе температуре и непријатности које доноси евентуално путовање по таквом времену – превазилази свако ограничење и не процењује своју активност према условима „удобности“ већ према критеријуму услова опстанка ЖИВОТА јер – време ће увек бити овакво или онакво и служиће као изговор – а „решење“ не тражи изговор већ акцију.
Интересантно и симболично је да се баш по таквом времену, нађосмо испред седишта недељника „Време“, испред „Борбе“ – без намере за борбом и испред канцеларије омбудсмана, то јест заштитника грађана, који се само тако зове и – ако нешто и штити – то је „заштита“ грађана ОД ЊИХОВОГ ПРАВА НА СЛОБОДУ. Понекад се и Творац поигра речима и временом, просипајући посвуда знакове поред пута које, очигледно, могу видети само они који гледају „очима срца“.
Сценарио, који Привремена скупштина изводи већ више пута, пред седиштима оних који су тренутно међу највећим непријатељима народа (и себе самих) – поновио се тог 13.7.2023. на поменутој локацији. Ти исти, када би били ЉУДИ – могли би постати пријатељи и спас, како себе, тако и свог народа – али не... Реторика постаје предвидљива и врапцима на грани: „присталице покрета „Достојни Србије““ – уместо посланици Привремене скупштине народа достојног Србије - „протестују“ – уместо позивају на дијалог... И, да – поменуше као разлог годишњицу „геноцида“ у Сребреници, којим се ставише у улогу судије и „стручних правника“ који, истини за вољу, не познају елементе бића дела „геноцид“ (који је међународни злочин намерног, потпуног или делимичног уништавања националних, расних и религијских група) и дела „злочин из одмазде“ (који у самом називу описује биће и узрок дела). Дакле, као верни гласноговорници марионетских власти они ни у свом саркастичном тексту, који написаше у вези са догађајем тог дана, не избегоше да се држе, наложене им, реторике, надовезујући се на наводни разлог нашег доласка – а то је, како они накарадно пишу – што нису известили да је „покрет „Достојни Србије“ месецима протестовао испред Дома Народне скупштине“...
...остатак уводног чланка на https://srbina.com/133

Loading comments...