Афричка куга или сотонин слуга

11 months ago
6

Афричка куга или сотонин слуга

Од 3. јуна 2023. године у медијима и на друштвеним мрежама објављена је вест о појави афричке куге код свиња у неким местима у Републици Србији.

Од 21. јуна 2023. године у селима која су проглашена „угроженим зонама“у општини Панчево, конкретно, породице које узгајају свиње позване су на разговор у организацији представника месних заједница, као и представника Ветеринарског института Панчево и ресорног министарства Републике Србије. Наиме, присутнима су предочене наредне активности о сузбијању ове, наводне, епидемије.

У истом периоду, дакле, до 21. јуна – према информацијама добијених од стране становника ових села - око пет стотина свиња убијено је само у једном делу општине Панчево.

Састаници у организацији поменутих представника узурпиране власти а на тему ширења страха међу народом одржавају се и у другим општинама. Такође, у току је организовање дезинфекције као и давања сулудих мера власницима газдинстава који узгајају свиње како треба да се понашају на сопственом имању.

Представници Привремене локалне самоуправе Панчева отишли ​​су на састанак у месну заједницу села Јабука, и подсетили присутне о постојању и активностима Привремене Скупштине народа достојног Србије као и да упозоре представнике власти на последице њиховог могућег неистинитог обавештавања и застрашивања становништва. Такође, упућен је и захтев да се одмах обустави ова акција спровођења геноцида над домаћим животињама.

И док се овакве активности нелегитимних представника институција шире и по другим општинама Србије, стиже вест да од 12. јула влада Републике Србске проглашава ванредно стање за регију Семберије „ због свињске куге“, како кажу. Са једне стране, медији објављују да је у овом делу Републике Србске извршено „нешкодљиво уклањање 6485 свиња са 127 заражених имања“, док преко друштвених мрежа сазнајемо да су се узнемирени узгајивачи свиња организовали и да не пуштају представнике власти да уђу на њихове фарме, јер на њихов захтев за састанак свих страна и за објашњење надлежне службе само ћуте.
Они наводе да су одмах прихватили и спроводе већ поменуте био-сигурносне мере на својим фармама. И, како су изјавили до свог излажења пред медије, на фармама није било регистрованих случајева заражених свиња.

Међутим, у међувремену су почели да их посећују инспектори са општинским налогом да прегледају и изброје свиње по газдинствима да, како кажу „изврше визуелни преглед здравственог стања свиња на фарми“.

Оваквим понашањем надлежних инспекцијских служби фармери су дошли до закључка да је коначан циљ престанак производње домаћег меса, и вештачко изазивање несташице меса на домаћем тржишту. Такође, они сматрају да им се на овај начин директно угрожавају породице и опстанак фарми које у овом крају Републике Србске броје око 15 000 свиња.

И на крају, они су замолили представнике медија да буду искрени и преносе праву ситуацију на терену, односно да преносе само истину јер је последњих дана изречено много неистина у јавности.

Дакле, да резимирамо: након лудих крава, болести која су човекова творевина (што се коначно и признало), свињског грипа, птичјег грипа, и разних вируса којима се претило ради изазивања страха код људи, дошли смо и до афричке куге усред Европе?!!

Драги људи, размислите добро шта да радите. Чувајте своје газдинство!

А РЕШЕЊЕ ПОСТОЈИ!.

Loading comments...