Premium Only Content

Περιπολίες ρομπότ - αστυνόμων σε όλη τη Σιγκαπούρη! Ο εφιάλτης είναι εδώ,
Όχι μόνο στο αεροδρόμιο! Τώρα βγαίνουν και στους δρόμους...
Ρομπότ περιπολίας της Αστυνομίας της Σιγκαπούρης (SPF) έχουν ήδη αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της πόλης από τον περασμένο Απρίλιο, με επίσημη δικαιολογία τη…συνδρομή τους κατά της τρομοκρατίας.
Μάλιστα υπάρχουν πλάνα προκειμένου να ξεχυθούν πολύ περισσότερα από αυτά τα ρομπότ σε όλη τη Σιγκαπούρη.
Τουλάχιστον αυτό μεταδίδει το δίκτυο CNA επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας την Πέμπτη 15/6.
Αυτές οι νέες προσθήκες στο τεχνολογικό οπλοστάσιο του SPF έρχονται αφού η αστυνομία δοκίμασε διάφορα πρωτότυπα των ρομπότ στο πλαίσιο του Project MATAR (Πολλαπλών χρήσεων Παντός Εδάφους Αυτόνομο Ρομπότ).
Μια παλαιότερη έκδοση του ρομπότ περιπολίας είχε επίσης αναπτυχθεί δοκισματικά στην περσινή παρέλαση της Εθνικής Ημέρας.
Όλες οι…δοκιμές τους, όπως έγινε και με τα ρομποτόσκυλα της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως είχαν επιτυχία.
Κάθε ρομπότ είναι εξοπλισμένο με κάμερα με οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Η κάμερα είναι τοποθετημένη σε έναν επεκτεινόμενο ιστό που μπορεί να ανυψωθεί έως και 2,3 μέτρα, επιτρέποντας στους αξιωματικούς στην αίθουσα επιχειρήσεων της αστυνομίας του αεροδρομίου να έχουν καλύτερη θέαση του τι συμβαίνει στο έδαφος.
Οι πολίτες μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί έκτακτης ανάγλης στο μπροστινό μέρος του ρομπότ για να επικοινωνήσουν απευθείας με την αστυνομία και να λάβουν αμέσως απάντηση από έναν αξιωματικό στην αίθουσα επιχειρήσεων.
Τα ρομπότ μπορούν να μεταδίδουν ηχητικά μηνύματα μέσω ενσωματωμένων ηχείων και να εμφανίζουν μηνύματα σε μια οθόνη.
Με τη βοήθεια παρωπίδων, σειρήνων και ηχείων, τα ρομπότ είναι επίσης σε θέση να επιβάλλουν τοπική καραντίνα, να εκκενώσουν έναν χώρο ή να προειδοποιούν τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού πριν φτάσουν στο σημείο οι αξιωματικοί.
Ο Λιμ Κε Γουέι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αεροδρομίου της Σιγκαπούρης, είπε στους δημοσιογράφους:
«Η λειτουργία των ρομπότ περιπολίας στο αεροδρόμιο Τσανγκί… αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο μέσω της εξερεύνησης της ρομποτικής και της αστυνόμευσης. Τα ρομπότ περιπολίας λειτουργούν αυτόνομα δίπλα στους αξιωματικούς μας, παρέχοντας επιπλέον βλέμματα στο έδαφος.
-
47:54
BonginoReport
3 hours agoLesson Learned Over Leaked Group Chat (Ep. 12) - Nightly Scroll - 03/25/25
104K69 -
1:26:47
Kim Iversen
4 hours agoU.S. Bombs Yemen, D.C. Only Cares About A Leak | UK Journalist Addresses Spy Accusation
83.9K28 -
UPCOMING
Slightly Offensive
1 hour agoSecurity DISASTER: Trump Admin LEAKS Bombing Plans to Atlantic Journo | Nightly Offensive
6341 -
1:38:21
Redacted News
4 hours agoBREAKING! TRUMP THREATENS EGYPT WITH TWO CHOICES, BIOWEAPONS LABS IN MONTANA EXPOSED, JFK FILES
118K166 -
1:08:49
vivafrei
11 hours agoNational Security Text Leak? Major Violation or Atlantic Fake News? Bad Trump Pick for CDC? & MORE!
101K41 -
2:15:00
The Quartering
7 hours agoBOMBS Found At Tesla Dealer, Race HOAX Busted, Loans For Fast Food, Snow White Debacle & More!
240K292 -
LIVE
Jamie Kennedy
1 hour agoCoincidence DOES NOT Exist - Matrix Shattering Moments | Ep. 198- Hate To Break It To Ya
156 watching -
LIVE
Edge of Wonder
1 hour agoPyramid of Giza’s Mystery Hidden Beneath: Massive Structures Shatter Our History
511 watching -
DVR
LFA TV
1 day agoTrump Officials ‘Signal’ a Message to Europe | TRUMPET DAILY 3.25.25 7PM
5.05K -
11:46
Tundra Tactical
2 hours agoGEN Z Brit 3D Prints a WORKING Gun!
5.52K3