Premium Only Content
De ce nu ar trebui să vă temeți de inteligența artificială
De ce nu ar trebui să vă temeți de inteligența artificial
Inteligența artificială transformă lumea. Depinde de noi ca lucrurile să evolueze cum trebuie
în acest videoclip Urme Dominguez al DNews vorbește despre potențialele beneficii și riscuri ale inteligenței artificiale. El a ales câteva exemple interesante pentru a-și susține cazul, dar întrebarea se referă cu adevărat la modul în care definiți inteligența artificială sau AI. Dacă AI depinde de valorile introduse de programatorii umani, s-ar putea să nu o considerați inteligență artificială, ci să rulați un program și să alegeți dintre valorile predefinite.
Dacă ați spune că AI este rezultatul singularității, ar însemna că inteligența artificială se gândește la decizii și creează alegeri care s-ar putea diferenția de o rutină programată, pe baza preferințelor necunoscute. Aceasta este o discuție foarte teoretică și tradițională de gestionare a riscurilor nu poate fi aplicat. Cel mai probabil AI ar putea rezolva probleme importante pentru a ajuta oamenii, dar după un eveniment de singularitate, ar fi AI-ul interesat să ajute oamenii?
================
Modul în care se dezvoltă astăzi inteligența artificială (IA) este decis în prezent de un grup mic de experți în tehnologie. Pe măsură ce această tehnologie ne transformă viața, ar trebui să fie în interesul nostru să fim informați și implicați.
De ce ar trebui să ne pese de dezvoltarea inteligenței artificiale? Gândiți-vă cum ar arăta cealaltă variantă. Dacă dvs. și publicul larg nu vă informați și nu vă implicați, atunci lăsați în seama câțiva antreprenori și ingineri să decidă cum va transforma lumea această tehnologie. Acesta este status quoul. Acest număr mic de oameni de la câteva firme de tehnologie care lucrează nemijlocit în domeniul inteligenței artificiale înțeleg cât de extraordinar de puternică devine această tehnologie. Dacă restul societății nu se implică, atunci această mică elită va fi cea care va decide cum această tehnologie ne va schimba viața.
Pentru a schimba acest status quo, vreau să răspund la trei întrebări în acest articol:
1. de ce este greu să iei în serios perspectiva unei lumi transformate de IA?
2. cum ne putem imagina o astfel de lume?
3. care sunt riscurile, pe măsură ce această tehnologie devine mai puternică?
„Învățarea profundă”, o formă de IA, va schimba rapid lumea
Învăţarea profundă (eng. deep learning) este un subset al învăţării automate care stă la baza principalelor realizări din domeniul inteligenţei artificiale din ultima perioadă: recunoaşterea facială, sinteza vocală, crearea de fotografii realiste ale oamenilor, AlphaGO (care a învins cel mai bun jucător uman la go) şamd. Învăţarea automată este o ramură a inteligenţei artificiale.
Curs complet de „învăţare automată” (machine learning), gratuit
Învăţarea automată (eng. machine learning) reprezintă o categorie de algoritmi utilizaţi în multiple aplicaţii, precum: motoarele de căutare (Google), YouTube, Spotify, Siri (Apple), Alexa (Amazon), Cortana (Microsoft), filtrarea mesajelor nesolicitate, diagnosticarea medicală, analiza pieţei de valori etc. Învăţarea automată este o ramură a inteligenţei artificiale.
Acest curs complet acoperă toate subiectele pe care trebuie să le cunoașteți pentru a deveni maestru în domeniul învăţării automate. Iată conţinutul exact al cursului, care are o durată de aproape 6 ore şi jumătate, cu timpii la care diverse aspecte ale subiectului sunt abordate.
"Învăţarea automată" pe înţelesul tuturor
Învăţarea automată (eng. machine learning) reprezintă o categorie de algoritmi utilizaţi în multiple aplicaţii, precum: motoarele de căutare (Google), YouTube, Spotify, Siri (Apple), Alexa (Amazon), Cortana (Microsoft), filtrarea mesajelor nesolicitate, diagnosticarea medicală, analiza pieţei de valori etc. Învăţarea automată este o ramură a inteligenţei artificiale.
Cele trei companii-gigant chineze care schimbă lumea inteligenţei artificiale
China domină domeniul inteligenţei artificiale. Planul de dezvoltare pentru noua generaţie de inteligenţă artificială al Chinei, lansat în 2017, a devenit un motiv de mândrie naţională.
Inteligenţa artificială - arma următorului război rece
Este ușor să confundăm situația geopolitică actuală cu cea din anii '80. Statele Unite și Rusia se acuză reciproc de implicare în treburile interne ale celeilalte. Rusia a anexat Crimeea în ciuda obiecțiilor Statelor Unite, stârnind îngrijorare privind un posibil conflict militar. Ca și în timpul Războiului Rece, națiunile proiectează și construiesc arme bazate pe tehnologii avansate. Atunci arma preferată era racheta nucleară; astăzi este software-ul, indiferent dacă este folosit pentru atacarea sistemelor informatice sau a unor ținte din lumea reală.
Inteligenţa artificială, încotro?
Inteligenta artificialaInteligenţa artificială a parcurs un drum lung de la inventarea în 1940 a calculatorului programabil digital, dar capacitatea sa de a simula vreodată inteligenţa umană rămâne o temă de dezbatere. Unde s-a ajuns în domeniu şi care sunt perspectivele în viitorul apropiat?
Inteligenţa artificială: un nou viitor
RobotLa mai bine de jumătate de secol de la introducerea inteligenţei artificiale, trei direcţii de dezvoltare cheie ar putea prevesti apariţia inteligenţei maşinilor. Noi descoperiri din neuroştiinţă şi ştiinţa cognitivă conduc la un nou design hardware şi software.
Inteligenţa artificială în viaţa de zi cu zi
Inteligenta artificiala
Poate nu e evident, dar interacţionăm zilnic cu entităţi dotate cu inteligenţă artificială. Îţi direcţionează apelurile telefonice, aprobă tranzacţiile realizate cu cardul de credit, previn frauda şi tranzacţionează automat acţiunile din fondul tău mutual.
Inteligenţa artificială. Ambiţiile iniţiale
Am suspectat de mult timp că inteligenţa nu este exclusiv o calitate umană şi că este posibil să construim maşinării care pot raţiona şi învăţa la fel ca un om. Deşi la început a părut un proces lipsit de complicaţii, în timp s-a dovedit un lucru dificil de realizat.
Inteligenţa umană şi artificială la MIT
Simpozion MIT 150 Una din ultimele manifestări din cadrul simpozionului aniversar de 150 de ani al MIT a fost dedicată explorării inteligenţei umane şi a celei artificiale. Iată care au fost principalele teme abordate în discuţiile desfăşurate sub genericul "Creiere, minţi şi maşini".
SURSA: https://www.scientia.ro/tehnologie/157-inteligenta-artificiala.html
-
2:01:25
Roseanne Barr
18 hours ago $38.56 earnedJeff Dye | The Roseanne Barr Podcast #80
125K65 -
7:32
CoachTY
16 hours ago $12.19 earnedWHALES ARE BUYING AND RETAIL IS SELLING. THIS IS WHY PEOPLE STAY BROKE!!!
124K8 -
1:01:00
Talk Nerdy 2 Us
13 hours ago💻 From ransomware to global regulations, the digital battlefield is heating up!
36.1K2 -
3:00:24
I_Came_With_Fire_Podcast
15 hours agoHalf the Gov. goes MISSING, Trump day 1 Plans, IC finally tells the Truth, Jesus was NOT Palestinian
92.4K37 -
4:11:49
Nerdrotic
18 hours ago $42.87 earnedThe Best and Worst of 2024! Sony Blames Fans | Batman DELAYED | Nosferatu! |Friday Night Tights 334
201K37 -
7:55:51
Dr Disrespect
22 hours ago🔴LIVE - DR DISRESPECT - WARZONE - SHOTTY BOYS ATTACK
250K33 -
1:30:23
Twins Pod
21 hours agoHe Went From MARCHING With BLM To Shaking Hands With TRUMP! | Twins Pod - Episode 45 - Amir Odom
154K34 -
1:02:30
Exploring With Nug
23 hours ago $4.84 earned2 Duck Hunters Missing After Kayak Capsizes!
78.6K6 -
46:48
Mally_Mouse
16 hours agoLet's Hang!! -- Opening Christmas gifts from YOU!
81.4K1 -
44:55
Athlete & Artist Show
20 days ago $2.50 earnedNHL 4 Nations Snubs, Was Hawk Tuah Coin A Scam?
76.6K