Током Недеље - Tokom Nedelje: 09.02.2023.

1 year ago
45

Током Недеље - Tokom Nedelje: 09.02.2023.

Нажалост, сведоци смо завршне фазе процеса велеиздаје која се врши над народом и државом Србијом,...

31. јануара 2023. године, у америчкој амбасади у Приштини организован је затворени округли сто представника заједница,...

А резолуција 1244?

Србски голоруки народ се оставља на милост и немилост шиптарским властима.

На онлајн седницама Приштина доноси одлуке о експропријацији земљишта у општинама Зубин Поток и Лепосавић. Одузима се земља Србима, све више и више...

Др Дунђер је навео и да ми, народи Србије нисмо сами. Сама је само ова нелегитимна власт која мора да спроведе до краја агенду коју је потписала. Они немају подршку народа и цркве. А ми никада нећемо бити сами, закључио је др Дунђер.

30. јануара 2023. године хрватски председник Зоран Милановић је, одговарајући на питања новинарима у Петрињи о тренутној ситуацији у Европи изјавио да је очекивано шта је Русија учинила са Кримом и деловима Украјине.Он је подсетио да је Међународна заједница прва анектирала Косово и отела га од Србије. Када се то једној држави направи, без воље саме државе, како је рекао, онда је било само питање када ће Руси или било која друга држава исто то урадити...

Почетком фебруара месеца 2023. године др Душан Дунђер је отишао у званичну посету Африци... заступао србске интересе са намером да учврсти положај наше земље и њену улогу у будућој констелацији читавог света.

Такође, др Душан Дунђер је заступао интересе народа и државе Либије,...

На конференцији коју је организовало Удружење Суверених Русина дате су полазне основе за будућност свих држава Балкана, као и земаља средње Европе, Русије, Украјине и Румуније.

Децембра 2021. године титулар овог центра дао је мандат председнику Руске Федерације господину Владимиру Владимировичу Путину да врати сувереност на територији Русије и у земљама бившег СССР-а, а у децембру месецу 2022. године за враћање суверенитета свим земљама из бивше СФРЈ додељен је мандат србском вожду Душану Дунђеру у току посете наше делегације у Москви.

У емисији која је била приказана на руском ТВ каналу РОССИА1, Јаков Кедми, познат и као Јаша Казаков, израелски политичар и дипломата, изјавио је да Русија неће заборавити Србију.

3. фебруара 2023. године РТ Балкан је објавио да је влада Руске Федерације одобрила Србији отплату кредита у рубљама и у вези с тим наложила потписивање споразума између две државе.

Од 25. до 29. јануара 2023. године одржан је међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, 16. по реду, на Мокрој Гори.

У интервјуу датом за РТ Балкан, наш познати редитељ, Емир Кустурица је изјавио да управо у овом рату који се води против православља- култура има пресудну улогу. „Мислим да је најважније очувати достојанство, имати идеју шта је добро, а шта зло. Мислим да ће Србија успети у томе без обзира на тежину овог поновљеног сценарија из Другог светског рата", закључио је у овом интервјуу наш уважени редитељ.

Шаљемо подршку нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Желимо да и у њиховим домовима и окружењу влада слобода, мир, правда, слога и истина.

ЗАВЈЕШТАЊЕ КРВИ
(Стефан Немања, Велики жупан свом сину Растку о генетици - завештање крви.)

„И запамти, чедо моје, крв и крв чини народ.
Крв је вјечна.
Крв новорођеног дјетета стара је хиљаде година.
Дјетешце је младо, а крв у њему је она стара крв која је протицала у жилама његових предака још прије хиљаде година.
Људи се рађају па нестају, а крв остаје. Она се претаче из једнога у другога човјека.
И моја крв, чедо моје мило, тече у твојим жилама.
И да ти ниси наумио ићи кроз живот и вријеме не тјелесним и крвним струјама, него на духовним крилима, и твоја би крв потекла у твојој дјеци. Али ти имаш своја веља духовна чеда и она ће тебе носити у дубоке вијекове и далека времена.
Чедо моје мило, као што велика ријека тече кроз клисуре у поља, тако кроз времена тече крв и претаче се из нараштаја у нараштај и из вијека у вијек.
Шта је онда човјек него мали суд у коме се вјечна и света крв преноси с покољења на покољење.
Зато крв не припада човјеку него народу.
И не лије се никад за једнога него за народ.
И зато дође вријеме кад се не пита ко си и какав си, него чије си крви: или СрБске или Угарске, или Грчке или Аварске.
У то страшно вријеме кад замукну сви језици, крв проговори језиком свих предака.
И не пита се ко си и какав си, него чије си крви собом заитио.
Чеда моја, по крви мојој и духу мојему, нека у вама никада не буде мрзости на туђу крв, некмоли на крв братску.
Крв человјеческа је света и у свима нама тече из једног источника.
Свима нам је од Бога дана.
Ничију крв не проливајте зато што је из туђега племена или народа.
Али, чедо моје, љуто браните крв своју ибо у њој јест крв предака наших.
Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је срБска.
Миром на рат идите и ратом мир чините.
Љубављу на љубав идите, али крвљу крв срБску браните.”

Loading comments...