USA spesial: Elitens ikke så diskré sjarm

Streamed on:
4.46K

Det var filmskaperen Luis Buñuel som laget «Borgerskapets diskré sjarm». I dag er borgerskapet borte, erstattet av en ny overklasse som ikke er spesielt sjarmant.

Den selger det som selges kan, også nasjonen og folket som følger med. Utviklingen har kommet lengst i USA. Hvorfor nettopp USA? Fordi sekstiåtter-kulturen ble født der og utviklet seg til hedonisme og dekadanse.

Biden-familien er symbolet på dette forfallet. Bidens kommer til å bli fortellingen om American decline: dysfunksjonell og korrupt.

Mediene og advokatene skal ha oss til å tro at de fant noen dokumenter i Biden Center på Penn University. Det lukter lang vei. Dokumentene var hemmeligstemplet, akkurat som Trumps som mediene gikk amok over. En president har rett til selv å deklassifisere dokumenter, dét har ikke en visepresident.

Kina har investert store summer i Penn University. En annen som har hatt befatning med Wharton College ved Penn, er Nicolai Tangen. Han organiserte tidenes smøreturer til Penn høsten 2019, da Yngve Slyngstad hadde meldt at han ville gå av som sjef for Oljefondet. Tretti nordmenn deltok.

Det utrolige er at de lot seg blende av invitasjonen, at alt var gratis og overdådig og takket ja. Thorbjørn Røe Eriksen, Kristin Skogen Lund og regjeringsadvokaten Frederik Sejersted ble forlegne da VG avslørte turen. Men hvem kan tro at man kan delta i noe så storslagent, med så mange gjester, uten at det kommer ut?

Nordmenn er naive og godtroende, selv på toppnivå. Vi er bønder i by’n. Men det er ikke Nicolai Tangen. Han ønsker å spille i førstedivisjon, og det gjør han som sjef for Oljefondet.

Da det skulle velges ny sentralbanksjef, var Jens påtenkt, men så kom krigen i veien. Jens er likevel fortsatt nyttig som integrator for Norge i EU og Nato. I dag undertegnet han en samarbeidsavtale mellom Nato og EU. Man velger seg ett område der samarbeidet utdypes: beskyttelse av kritisk infrastruktur. Og vips blir man sugd inn.

Loading 3 comments...