blckbx today: Geen onderzoek oversterfte & vaccins | Trump vs Big Tech | EU bepaalt lot palingvisser

Streamed on:
58.4K

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #114 vrijdag 16 december 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-16

+ kijkersvragen met Jasmijn! Stel ze via Telegram: https://t.me/blckbxtv

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #114 vrijdag 16 december 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-16

Vrijdag 16 december 2022
- Minister van VWS Ernst Kuipers wil geen onderzoek laten doen naar een mogelijk verband tussen de oversterfte en de COVID-vaccins. Dit gaat tegen het advies in van critici wereldwijd om dit juist wel te doen, alvorens door te gaan met nieuwe vaccinatiecampagnes. Medisch ethicus Wendy Mittemeijer staat bij ons aan de desk vanavond en doet verslag, waarbij ze grote vraagtekens zet bij lopende onderzoeken.

- De Europese Commissie besloot dat de palingvisserij voor zes maanden per jaar gesloten wordt. De populaire lekkernij zou met uitsterven bedreigd zijn. De vissers stellen echter dat zij onevenredig getroffen worden. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker doet vanavond verslag van dit "David en Goliath" dossier, waarbij de macht van miljoenenlobby's tegen de visserij zichtbaar wordt blootgelegd.

- Bulken aan informatie uit de 'Twitter files' en opgevraagde WOB-stukken hebben dit jaar een inkijk gegeven bij verschillende overheden en Big Tech-corporaties. Echter, de waarheid wordt regelmatig ter discussie gesteld, gekoppeld aan extremisme en soms zelfs gezien als een aanval op de rechtsstaat. Igor van Kaam dook voor ons in dit fenomeen, waarin de waarheid steeds meer onder druk lijkt te staan.

Desk: NLP-deskundige Igor van Kaam, medicus ethicus dr. Wendy Mittemeijer-Ooteman en wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
Presentatie: Sanae Orchi

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-16 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#Oversterfte #Covidvaccinaties #Censuur #Desinformatie #Waarheid #Palingvisserij #EuropeseCommissie #EU

Loading 10 comments...