Premium Only Content

Eks LINUD MALINDO 2022: Teriakan perang tentera elit Malaysia-Indonesia
Teriakan perang atau Yel Yel merupakan salah satu tradisi yang seringkali menyerikan latihan bersama antara Tentera Darat Malaysia dan Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Darat (TNI-AD).
Eksesais LINUD MALINDO 2022 yang diadakan baru-baru ini tidak terkecuali dari tradisi tersebut. Teriakan perang dilakukan secara bersama oleh anggota dari Batalion ke-17 Rejimen Askar Melayu Diraja (Para) dan Yonif Para Raider 432.
Latihan bersama bilateral yang diadakan secara bergilir ini merupakan salah satu penzahiran kerjasama pertahanan dan ketenteraan di antara Malaysia-Indonesia yang telah terjalin sekian lama.
Semasa menyempurnakan majlis penutup Eks LINUD MALINDO 2022, Panglima 10 Briged (Para), Brigedier Jeneral Khairul Azmizal Ahmad Natal menyatakan latihan bersama ini merupakan satu manifestasi kepada hubungan yang kukuh dan akrab diantara Tentera Darat dan TNI-AD yang telah terjalin sejak sekian lama.
Perkara yang sama turut dinyatakan oleh Panglima Divisi Infanteri 3 KOSTRAD, Mayor Jenderal TNI Dwi Darmadi. Beliau berharap latihan bersama ini akan terus mempertingkatkan hubungan harmoni antara tentera kedua-dua negara berjiran.
Berita berkaitan: https://www.airtimes.my/2022/08/11/ek...
#AirTimes #Malaysia #TenteraDarat #Indonesia #TNI-AD #ATM #TNI #MALINDO
-
LIVE
The Mel K Show
1 hour agoMORNINGS WITH MEL K -Won’t Be Fooled Again? America Must Know the Hidden Truth About Post WWII Globalization 9-8-25
815 watching -
LIVE
The Shannon Joy Show
1 hour agoThe Vaccine Wars Intensify - DeSantis & Ladapo To END Medical Mandates - Trump Slams Initiative
201 watching -
LIVE
Grant Stinchfield
1 hour agoIf the Races Were Reversed… It’d Be National News, But White Victims Don’t Fit the Narrative
127 watching -
3:28:16
Right Side Broadcasting Network
5 hours agoLIVE REPLAY: President Donald J. Trump Delivers Remarks to the WH Religious Liberty Commission - 9/8/25
41.9K16 -
1:01:19
VINCE
3 hours agoNightmare In North Carolina | Episode 120 - 09/08/25
158K146 -
1:49:43
Dear America
4 hours agoRepeat Offender Kills a Woman on a train!! WHY IS MSM SILENT!? + Are We Attacking Cartels??
99.2K77 -
LIVE
Viss
2 hours ago🔴LIVE - How To Win! - PUBG 101
108 watching -
Caleb Hammer
13 hours agoMost Batsh*t Insane Woman I’ve Ever Met | Financial Audit
17.2K -
1:47:11
Badlands Media
11 hours agoBadlands Daily: Sept. 8, 2025
51.9K17 -
LIVE
Total Horse Channel
15 hours ago2025 Reno Snaffle Bit Futurity | Monday
30 watching