blckbx today: David Icke toch naar NL | Spoedprocedure ivermectine afgewezen | Haattweets Hugo

Streamed on:
42.5K

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #92 woensdag 26 oktober 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-10-26

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 26 oktober 2022
- Een teleurstellend resultaat voor Huisarts Jan Vingerhoets na de uitspraak van de Rechtbank Breda. Vandaag oordeelde de rechtbank zijn verweer niet met spoed te zullen behandelen. De huisarts kreeg een boete van duizenden euro’s opgelegd wegens het voorschrijven van Ivermectine als vroegbehandeling bij COVID-19. Wat betekent dit nu voor hem en zijn collega’s en wat zijn de voorlopige implicaties?
- Het aanstaande bezoek van schrijver David Icke heeft voor veel commotie gezorgd bij in Amsterdam. De organisatie trok zich niets aan van het gemeentelijke verzoek om de uitnodiging in te trekken en daarmee lijkt de komst van Icke op 6 november definitief. Een groot zorgenkind vanwege uitspraken die door de gemeente gekaderd worden als "gevaarlijke complottheorieën". Socioloog Jaron Harambam praat ons bij over de maatschappelijke positie van zogenoemde "complotdenkers", die opnieuw ter discussie staat.
- Hugo de Jonge sloot gisteren de reactiemogelijkheid op zijn Twitter-kanaal, naar eigen zeggen door structurele haatreacties op zijn Tweets. Volgens gedragswetenschapper Romy Quint een voorbeeld van een sneeuwbaleffect, waarin personen en groepen radicaal op elkaar reageren. Hierdoor lijkt de weg terug naar een open debat zoek. In deze uitzending neemt ze ons mee met wat er in ons brein gebeurt tijdens dit verhardende debat, met oplossingen om het tij te keren.

Desk: Socioloog Jaron Harambam, gedragswetenschapper Romy Quint & Huisarts Jan Vingerhoets
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-10-26 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Loading 6 comments...