Marinus Dijkhuizen tevreden maar behoedzaam: 'Het lijkt genoeg, maar in voetbal is alles mogelijk.'

2 years ago
8

Vanaf het eerste moment gaf Excelsior echter de indruk dat er voor Heracles Almelo niets te halen viel op Woudestein. De thuisploeg kreeg in de beginfase twee grote mogelijkheden om de bezoekers flink pijn te doen. Sven Sonnenberg ging in de fout, waarna Reuven Niemeijer alleen op doelman Koen Bucker mocht. De aanvaller van Excelsior liet na om te scoren tegen zijn oude werkgever, want zijn inzet belandde na een uitwijkmanoeuvre in het zijnet. Een minuut later stuitte topscorer Thijs Dallinga op Bucker.

Excelsior dicteerde het spel. Ook Marouan Azarkan en Dallinga waren namens de Kralingers gevaarlijk. Halverwege de eerste helft beloonde Excelsior zichzelf. Azarkan was met een harde pegel in de korte hoek trefzeker (1-0). Maar iedereen op Woudestein hield vlak voor het halfuur de adem in. Lucas Schoofs ging te hard door op Azarkan, waarna de verzorging snel het veld in sprintte. Logischerwijs kon Azarkan niet verder en de smaakmaker van de Kralingers verliet met een brancard het veld.

Na de wedstrijd plaatste Marouan Azarkan dit bericht op Instagram:
Excelsior raakte hierdoor niet van slag, maar Heracles creëerde toevalligerwijs vlak voor de pauze een kans. Nikolai Laursen knalde op de rand van het zestienmetergebied de bal op de lat. In de blessuretijd van de eerste helft kregen Excelsior en Heracles Almelo nog kansen tot een goal, maar scoren deden beide teams niet.

Excelsior schiet met scherp

In de beginfase van de tweede helft blafte Heracles wel, maar bijten deed het uitteam niet echt. Een kopbal van Laursen zorgde voor amper gevaar. Excelsior kwam wel goed weg toen Lucas de la Torre de bal net naast trapte. Rond het uur drukte Heracles Almelo pas door. Zo namen Emil Hansson en Samuel Armenteros het doel van Excelsior onder vuur. Doelman Stijn van Gassel was bij deze kansen telkens bij de les.

Via Dallinga kreeg Excelsior een goede mogelijkheid om het tweede doelpunt van de avond te maken. De spits knikte een voorzet van Kenzo Goudmijn naast. Op zijn beurt kreeg Goudmijn in de tweede helft meerdere schietkansen. Heracles-doelman Bucker pakte die telkens. Nog voordat het heenduel het slotkwartier in ging, scoorde Excelsior het doelpunt dat het nodig had. Dallinga had in de eerste helft genoeg kansen om te scoren, maar zijn torinstinct liet hem in de 74e minuut niet in de steek (2-0).

Tijdens de laatste minuten waren er zeker nog kansen voor beide elftallen. Eerst trapte Couhaib Driouech op Heracles-doelman Bucker en later kopte Brandon Ormonde-Ottewill een bal van Armenteros van de lijn. Uiteindelijk zorgde Driouech met de terechte 3-0 voor de toegift op Woudestein.