Kees van der Pijl - oorlog in Oekraïne en Pandemie van de angst

2 years ago
650

In deze eerste Waarschijnlijk Waargebeurd show gaan we in gesprek met politicoloog en auteur Kees van der Pijl over het conflict in Oekraïne en over zijn boek Pandemie van de Angst. Deze gesprekken zijn in een voorstelling opgenomen voor publiek en omlijst met muziek en theater.

Na een ‘weet u wat er helpt tegen oorlogsretoriek? Zet uw televisie uit’ lied begint het gesprek met Kees van der Pijl. Eerste vraag: wat is de intentie van Rusland in dat conflict, en is het veranderd sinds ze invielen op 24 februari? Wat volgt is een half uur durende analyse van de oorlog in Oekraïne, afgewisseld met sketches over zonnebloemolieschaarste en vluchtelingenopvang.

Maar de polarisatie in Nederland is overal, ook in kaaswinkel Uyt het guldhen vhuystje. Een als Oekraïner vermomde Rus probeert er de boel over te nemen? Terwijl Kees van der Pijl in de tweede helft van het interview spreekt over zijn boek Pandemie van de angst en verzoenend de vlag van Oekraïne samen met die van Rusland op zijn kaasblokje zet.

Rico zingt over Rusland, Cato over vrolijkheid. We presenteren u Waarschijnlijk Waargebeurd, aflevering 1.

Dank aan alle vrijwilligers die dit programma hebben mogelijk gemaakt. Wil je een uitzending bijwonen, dat kan. Kijk op Waarschijnlijk Waargebeurd. https://waarschijnlijkwaargebeurd.nl/index.html

Wil je ons helpen meer uitzendingen te maken? Steun ons met een donatie. https://potkaars.nl/contact

Artiesten:

Cato Fluitsma - accordeon/zang/tekst en muziek https://catofluitsma.com/
Sanne Kreuze - Theatermaker/Kunstenaar https://beoogd.nl/
Lydia Petzoldt - Actrice / Mimespeelster https://www.mimenzo.nl/nl/home/
Rico Brouwer - interviews en productie https://potkaars.nl/
Robbert Recourt - Liedjesmeneer, theatermaker
Marcel Potters - video editing Potteraskwhy

Loading comments...