„ Sf. Nectarie - Omul lui Dumnezeu” – Viața Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

1 year ago
398K

Un film artistic de excepție: „Sf. Nectarie - Omul lui Dumnezeu“ este cel mai asteptat film al anului, Filmul a fost realizat în colaborare cu Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte.( subtitrate în limba română). Pentru ca in vremurile acestea este bine sa ne indreptam atentia spre ceea ce este cu adevarat important.
……………………
A doua rundă de filmări la lungmetrajul Man of God („Omul lui Dumnezeu”), despre viața Sfântului Nectarie, se desfășoră în Grecia în prima parte a lunii septembrie, informează Agenția Basilica.
Filmul este realizat de Jelena Popovici și reprezintă un omagiu adus moralității, smereniei și devotamentului la împlinirea a 100 de ani de la trecerea sfântului la Domnul.
Jelena Popovici a vrut să scrie un scenariu despre „căutarea luminii”, care să-i inspire pe oameni să depășească greutățile vieții.
„M-am născut în Serbia și sunt creștin ortodoxă, dar nu știam nimic despre religie. Când am ajuns în America am început să citesc și să aflu ce este creștinismul”, a mărturisit Jelena Popovici.
Pentru realizarea filmului, Jelena Popovici a călătorit de multe ori pe Insula Eghina pentru a merge la mănăstirea întemeiată de Sfântul Nectarie. „La fiecare vizită simt o bucurie imensă, pe care nu o pot explica”, a declarat ea.
Mesajul filmului este: „Să ai credință, să fii bun și să ierți. Există bucurie în caruselul vieții și toți o putem găsi”.
Rolul Sfântului Nectarie este interpretat de actorul Aris Servetalis (Grecia). Un rol scurt, dar de impact, joacă în film și vedeta hollywoodiană Mickey Rourke.
Filmul este produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în colaborare cu Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos și va fi distribuit în cinematografe de Feelgood Entertainment începând din 3 decembrie. (preluare de pe siteul - https://manastireasuruceni.md/filme-ortodoxe/omul-lui-dumnezeu-film-dedicat-vietii-si-activitatii-sfantului-nectarie-de-la-eghina.html)
.

Loading comments...