Premium Only Content

Slaughterbots: Μίνι ντρόουνς δολοφόνοι, καθοδηγούμενα από την τεχνητή νοημοσύνη
Τι είναι τα θανατηφόρα αυτόνομα όπλα;
Τα Slaughterbots, που αποκαλούνται επίσης "θανατηφόρα αυτόνομα οπλικά συστήματα" ή "ρομπότ δολοφόνος", είναι οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να εντοπίζουν, να επιλέγουν και να σκοτώνουν ανθρώπινους στόχους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Ενώ στην περίπτωση των μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών η απόφαση για την αφαίρεση ζωής λαμβάνεται εξ αποστάσεως από έναν ανθρώπινο χειριστή, στην περίπτωση των θανατηφόρων αυτόνομων όπλων η απόφαση λαμβάνεται μόνο από αλγόριθμους.
Τα Slaughterbots είναι προ-προγραμματισμένα να σκοτώνουν ένα συγκεκριμένο "προφίλ στόχου". Το όπλο αναπτύσσεται στη συνέχεια σε ένα περιβάλλον όπου η τεχνητή νοημοσύνη του αναζητά αυτό το "προφίλ στόχου" χρησιμοποιώντας δεδομένα αισθητήρων, όπως η αναγνώριση προσώπου.
Όταν το όπλο συναντήσει κάποιον που ο αλγόριθμος θεωρεί ότι ταιριάζει με το προφίλ του στόχου, πυροβολεί και σκοτώνει.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Τα όπλα που χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να σκοτώσουν, αντί για την ανθρώπινη κρίση, είναι ανήθικα και αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική και παγκόσμια ασφάλεια.
1. Ανήθικο: Οι αλγόριθμοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και, επομένως, δεν θα πρέπει ποτέ να εξουσιοδοτηθούν να αποφασίζουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Πράγματι, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Guterres συμφωνεί ότι "οι μηχανές με τη δύναμη και την ευχέρεια να αφαιρούν ζωές χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή είναι πολιτικά απαράδεκτες, ηθικά αποκρουστικές και θα πρέπει να απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο".
2. Απειλή για την ασφάλεια: Η αλγοριθμική λήψη αποφάσεων επιτρέπει στα όπλα να ακολουθούν την πορεία του λογισμικού: ταχύτερα, φθηνότερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αυτό θα είναι άκρως αποσταθεροποιητικό τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, διότι εισάγει τις απειλές της διάδοσης, της ταχείας κλιμάκωσης, της απρόβλεπτης εξέλιξης, ακόμη και της πιθανότητας όπλων μαζικής καταστροφής.
-
1:22:00
NIOLAND
16 days agoΟ ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ
6295 -
16:07
SKAP ATTACK
17 hours ago $4.82 earnedNuggets STEAL Game 1 Behind Jokic Mastery
54.7K10 -
Big Fitz Plays
5 hours agoWho Gave Me a Chainsword?! | Space Marine 2 Chaos Stream
20K -
22:16
marcushouse
19 hours ago $4.50 earnedFinally, the Starship Info We’ve Been Waiting For… And What We Can Do With It Is Wild!
45K19 -
33:32
Ohio State Football and Recruiting at Buckeye Huddle
17 hours agoOhio State Football: What Position is the Biggest Question Mark for the Buckeyes?
37.5K2 -
2:07:19
JahBlessGames
4 hours agoEASTER STREAM TEST
16.6K2 -
9:30
VSOGunChannel
22 hours ago $1.98 earnedAdmin Actually Defending the 2nd Amendment?
27.8K11 -
LIVE
Biscotti-B23
7 hours ago $0.54 earned🔴 LIVE REMATCH TOURNAMENT W/ DOTODOYA ⚽ OTSUTSUKI FC VS YOUTUBE ALLSTARS
34 watching -
44:55
BEK TV
16 hours agoTARIFFS, TECH TYRANNY, AND PROPHECY: CLAY CLARK EXPOSES THE GLOBAL RESET NO ONE IS TALKING ABOUT
25.9K4 -
56:09
TheCommonSenseShow
5 days agoA NEW CONSERVIATIVE MEDIA WILL SOON BE THE LARGEST OUTLET IN THE WORLD
23K7