Kongresmeni Republikan “zë ngushtë” Blinken për shpalljen non grata të Berishës në SHBA

Published June 7, 2021 36 Views

Rumble Kongresmeni Republikan “zë ngushtë” Blinken për shpalljen non grata të Berishës në SHBA.

Sekretari i Departamentit Amerikan i Shtetit, Antony Blinken është pyetur nga kongresmeni republikan i Nju Jorkut, Lee Zeldin lidhur me provat dhe faktet mbi të cilat ka firmosur vendimin për shpalljen “non grata” të ish- ish-Kryeministrit të Shqipërisë Sali Berisha.

Sekretari Blinken nuk dha një përgjigje konkrete për Zeldin se çfarë informacionesh specifike ka pasur Departamenti i Shtetit për të justifikuar, siç u shpreh ai, këtë lëvizje dramatike

Biseda:
Lee Zeldin: Kohët e fundit ju keni njoftuar sanksione kundër ish-presidentit të Shqipërisë, Sali Berisha dhe për shumë nga ne, kjo erdhi si e papritur. Sa i takon historisë së tij politike me SHBA-të, ai ka qenë një mysafir dhe aleat i ish-presidentëve Bush, gjithashtu anjë kundërshtar agresiv i George Soros. Çfarë informacioni specifik mund të ndani me komitetin për të justifikuar këtë lëvizje dramatike?
Antony Blinken: Ne vijojmë të shohim përtej kufijve, rreth atyre të cilët janë të përfshirë në aktivitete korruptive, ata që nënvlerësojnë të drejtat e njeriut apo që paraqesin sfidë për demokracinë apo parimet demokratike. Në rastin e tij ne patëm një çështje të cilën e zhvilluam nëpërmjet procesit normal, përfshirë avokatët tani. Do të isha i lumtur ta ndaja me ju nëse do të ishte e dobishme, se për çfarë flitet ekzaktësisht.